Régi tartozást törlesztenek

2020. október 15., csütörtök, Belföld

Jövő évtől fokozatosan emelkedik a szociális referenciamutató értéke, amely alapján a különböző szociális juttatások mértékét megállapítják – közölte az RMDSZ sajtóirodája azt követően, hogy a parlament alsó háza döntéshozó fórumként jóváhagyta a vonatkozó törvénytervezetet.

  • Fotó: zidezi.ro
    Fotó: zidezi.ro

A jogszabály-kezdeményezést Csép Andrea, a szövetség képviselője nyújtotta be. A törvény értelmében a referenciamutató a jelenlegi 500 lejes értékről 2023-ig fokozatosan 1200 lejre nő. A Maros megyei törvényhozó szerint a most elfogadott törvénnyel nagyon régi adósságát törleszti az állam a szociális juttatásokban részesülők irányába. Míg az ár-értékarány az elmúlt 12 évben nagyon sokat változott, addig a szociális referenciamutató értéke leragadt egy 2008-ban kormányhatározatban megszabottnál.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-10-15: Belföld - :

RMDSZ–EMSZ: még nincs megállapodás

A második tárgyalási fordulóban sem sikerült dűlőre jutniuk az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség vezetőinek a két alakulat közötti a parlamenti választásokkal kapcsolatos esetleges együttműködésről.
2020-10-15: Belföld - :

Újabb segítség a turizmusnak

Elfogadta tegnap a képviselőház azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében 50 százalékkal kevesebb adót kell fizetni a turisztikai rendeltetésű épületek és telkek után.