Újabb segítség a turizmusnak

2020. október 15., csütörtök, Belföld

Elfogadta tegnap a képviselőház azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében 50 százalékkal kevesebb adót kell fizetni a turisztikai rendeltetésű épületek és telkek után.

  • Fotó: affectis.hu
    Fotó: affectis.hu

A 2015/227-es adótörvénykönyvet módosító tervezet értelmében felére csökken az évente legtöbb 180 napon át turisztikai szolgáltatásokra használt épületek adója, függetlenül attól, hogy az magánszemély vagy vállalkozás tulajdonában van. A kedvezmény a feltételek teljesítését követő pénzügyi évben érvényesíthető. Az Eugen Dogaru szociáldemokrata párti szenátor által kezdeményezett törvénytervezet azt is leszögezi, hogy a rendelkezés jövő év január 1-jétől lép érvénybe. A szenátus október 7-én már elfogadta a törvényjavaslatot, a képviselőház döntő fórumként szavazott róla.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2382
szavazógép
2020-10-15: Belföld - :

Régi tartozást törlesztenek

Jövő évtől fokozatosan emelkedik a szociális referenciamutató értéke, amely alapján a különböző szociális juttatások mértékét megállapítják – közölte az RMDSZ sajtóirodája azt követően, hogy a parlament alsó háza döntéshozó fórumként jóváhagyta a vonatkozó törvénytervezetet.
2020-10-15: Világfigyelő - :

Felértékelődik Közép-Európa (Magyarország–Szlovénia)

Közép-Európa felértékelődik, felszálló ágban van, erősödik, a jelentősége nő, és az egész Európai Unió növekedési centruma keleti irányba tolódik, Közép-Európába – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a szlovéniai Kidricevóban, a Pince–Cirkovce elektromos távvezeték építésének alapkőletételi ünnepségén.