Tájfutás a Wegener parkban

2020. október 15., csütörtök, Közélet

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal táj(park)futást népszerűsítő versenyt szervezett tegnap délután a Wegener parkban.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A rendezvényt a zord időjárás miatt négy alkalommal napolták el, míg végül sikerült megtartani. Célja a tájfutás népszerűsítése, a tájékozódási és a fizikai képesség növelése, ugyanakkor a Wegener park fáinak a megismertetése volt. Az első tájfutó versenyt a Zöld Nap Egyesület öt esztendővel ezelőtt a Molnár Józsiás parkban szervezte meg. A versenyt tegnap négy korcsoportban – tíz éven aluliak, akik szülőkkel együtt indultak, továbbá 11–14, 14–18 és 18–20 évesek – tartották meg. Időt is mértek, mivel a versenyzők egyénileg indultak. Mindenki kapott térképet és egy kis kártyát, amire fel kellett ragasztaniuk nyolc fafajta matricáját. A rendezvényre több mint húszan neveztek be. A szervezők díjazták a legjobb eredményt elért versenyzőket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 689
szavazógép
2020-10-15: Közélet - :

Vörös forgatókönyv újabb intézményekben

Vörös forgatókönyvet vezetnek be, azaz távoktatásban folytatódik a tanítás újabb háromszéki tanintézményekben, ahol koronavírus-fertőzést igazoltak az előző időszakban.
2020-10-15: Máról holnapra - Farkas Réka:

Választások után, választások előtt

Alig szusszantak fel a pártok az önkormányzati választások után, éppen csak megünnepelték sikereiket, és máris újabb, ezúttal országos megmérettetésre, a parlamenti választásokra kell készülniük. És mivel igazán nagy hatalmat ezzel lehet nyerni, neki is lendültek.