Vörös forgatókönyv újabb intézményekben

2020. október 15., csütörtök, Közélet

Vörös forgatókönyvet vezetnek be, azaz távoktatásban folytatódik a tanítás újabb háromszéki tanintézményekben, ahol koronavírus-fertőzést igazoltak az előző időszakban.

  • Az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola
    Az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola

Amint a megyei tanfelügyelőség közleményéből kiderül, miután egy társuk megbetegedett, október 23-ig otthon tanulnak a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Kollégium egyik negyedik osztályának diákjai. Pedagógus fertőződött meg, így október 21-ig az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola román tagozatának elemistái is távoktatásban folytatják tanulmányaikat. Otthon maradnak ugyanígy az árapataki előkészítősök is, a helyi iskolában oktatók körében igazolták a koronavírus jelenlétét. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-10-15: Közélet - Mózes László:

Székelyföldön felértékelődnek a hagyományos mesterségek (Építészeti kiállítás Sepsiszentgyörgyön)

Térségünkben milyen épületeket, átalakításokat, közösségi tereket terveznek az építészek, mennyire jellemzőek az egyedi, sajátos megoldások? Aki az efféle kérdésekre keres választ, akit érdekel a kortárs építészet székelyföldi – és nem csak – szubjektív keresztmetszete, tartalmas, fényképekkel bőségesen illusztrált eligazítást talál a Sepsiszentgyörgy főterén megnyílt Arhitectura.6 című vándorkiállításon.
2020-10-15: Közélet - Iochom István:

Tájfutás a Wegener parkban

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal táj(park)futást népszerűsítő versenyt szervezett tegnap délután a Wegener parkban.