Meghosszabbítható a parkolóbérlet

2020. október 15., csütörtök, Közélet

További öt évre meghosszabbíthatók az épp lejárt, ötéves parkolóbérletek Sepsiszentgyörgyön – tudatja a városháza, amely az online ügyintézést ajánlja ügyfeleinek figyelmébe.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A hosszabbítást kérvényezni kell – a petitii@sepsi.ro címen elektronikus levélben, ha pedig ez nem megy, akkor az ügyfélfogadó irodában –, az adóügyi bizonylat kiváltása azonban már nem a bérlő, hanem a polgármesteri hivatal szakirodájának feladata. A személyazonossági igazolvány és az autó papírjainak (forgalmi engedély, érvényes műszaki vizsga)  másolatára is szükség van, mindennek az elintézésére pedig harminc nap áll az érintettek rendelkezésére, akik egyébként levélben is megkapták a típuskérvényt és a szükséges útbaigazítást. A határidőt a levél kézbesítésétől számolják, a bérlet ára nem változik, fizetni – 2020-ra és 2021-re – december 15-ig kell (a számlákat is postázni fogják). Aki nem igényli parkolóbérlete meghosszabbítását, az elveszíti a helyet, másnak fogják kiadni. A torlódás elkerülése végett arra kérik az érdekelteket, hogy ne mindannyian a harmincnapos időszak elején keressék fel a polgármesteri hivatalt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1037
szavazógép
2020-10-15: Közélet - Iochom István:

Emberbarát önkormányzat létrehozására törekednek (Új polgármester Gelencén)

Kézdiszék legnagyobb községében Ilyés Botond, az RMDSZ polgármesterjelöltje fölényes, 76 százalékos győzelmet aratott az EMSZ jelöltjével szemben. A megválasztott községvezető négy évig önkormányzati képviselőként, négy évig pedig alpolgármesterként tevékenykedett a hamarosan nyugdíjba vonuló Cseh József mellett. Ilyés Botond nős, felesége, Mária óvodapedagógus a helyi óvodában, négy gyermek édesapja. Mielőtt alpolgármester lett, a kézdivásárhelyi kórházban az ortopédiaosztályon dolgozott műtös asszisztensként. Tíz éve a helyi cserkészcsapat parancsnoka. Neki és fiatal csapatának az a fő célkitűzése, hogy 2030-ra Gelence Kézdiszék legélhetőbb községe legyen. A minap a megválasztott községgazda tervei felől érdeklődtünk.
2020-10-15: Jegyzet - László Zsuzsa:

Ki a megmondhatója? (Kármentő)

Eljött az idő, amikor mindenkinek van valakije, akit utolért a vírus. Sokáig kérdezgettük egymástól, hogy kinek kije, milyen ismerőse érintett a történetben, és (viszonylag) megnyugtató válaszokat kaptunk. Most már egy kicsit más a helyzet.