Veszélyes baconi kanyarok

2020. október 15., csütörtök, Közélet

Két nap alatt két baleset is történt Erdővidéken.

Október 13-án reggel 7 óra tájban egy Bibarcfalva irányából Nagybacon felé tartó gépkocsi – vezetője egy 38 éves férfi – egy kanyarban a szemközti sávra sodródott, és frontálisan ütközött egy, az ellenkező irányból szabályosan közeledő járművel, amelynek két utasa is megsérült: az elöl ülő 42 éves nő súlyosan, a hátul ülő 80 éves nő pedig könnyebben. Mindkettejüket kórházba szállították és be is utalták, a vétkes sofőr ellen testi sértés miatt indított eljárást a rendőrség. Másnap hajnali négykor Magyarhermány és Kisbacon között szintén egy kanyarban kisodródott kocsihoz riasztották a rendőröket. Az autó – amelyet egy 20 éves fiatalember vezetett – felborult, a sofőr megúszta könnyű sérülésekkel. Iratcsomója azonban nehezebb lesz: miközben kórházba kísérték, kiderült, hogy ivott (leheletében 0,40mg/l alkoholt mértek), hajtási jogosítványa nincs, és az autó sem rendelkezik forgalmi engedéllyel. Mindezek mellett még testi sértésért is vizsgálat folyik ellene.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 836
szavazógép
2020-10-15: Belföld - :

Negatív rekordok dőltek meg /Frissítve/

Második napja négyezernél több új megbetegedésről (4013) számoltak be a központi hatóságok, és további szomorú rekordok is születtek: 24 óra alatt 73, a koronavírushoz köthető elhalálozást jelentettek, a súlyos állapotban lévő, intenzív osztályon kezelt páciensek száma pedig 721-re emelkedett.
2020-10-15: Közélet - :

Kamion- és buszellenőrzések

3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikat és 8+1 személyes buszoknál nagyobb személyszállító járműveket ellenőriz a héten a közlekedési rendőrség szerte a megyében egy minden EU-tagállamra kiterjedő akció részeként.