Kamion- és buszellenőrzések

2020. október 15., csütörtök, Közélet

3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikat és 8+1 személyes buszoknál nagyobb személyszállító járműveket ellenőriz a héten a közlekedési rendőrség szerte a megyében egy minden EU-tagállamra kiterjedő akció részeként.

Azt nézik, hogy a hivatásos sofőrök betartják-e a sebességkorlátozásokat és a pihenőidőket, becsatolják-e a biztonsági öveket, megfelelően működik-e a járműben a menetíró készülék (tachográf), emellett pedig a járművek és a sofőrök, illetve a szállítócégek iratait is átvizsgálják. Kamionsofőrök esetében a súlykorlátozásra, az áru megfelelő rögzítésére illetve a veszélyes anyagokra vonatkozó szabályok tiszteletben tartását kérik még számon, a buszok vezetőitől és utasaitól pedig a járványügyi előírások betartását. Az egész héten át tartó ellenőrzés fő célja a balesetmegelőzés. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 832
szavazógép
2020-10-15: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Veszélyes baconi kanyarok

Két nap alatt két baleset is történt Erdővidéken.
2020-10-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

XI. Székelyföld Napok
Találkozás a közönséggel: ma 11 órától Zsuromoló – műhelymunka gyerekeknek Málnásfürdőn, a kezelőközpontban. Szombaton: 16 órától a csernátoni Haszmann Pál múzeum kertjében a Szent László legendáját bemutató kiállítást megnyitja Jánó Mihály művészettörténész, házigazda: Dimény Haszmann Orsolya.