MotokrosszBajnoki futam Sepsiszentgyörgyön

2020. október 16., péntek, Sport

Két év kihagyás után újra motokrosszversenynek ad otthont Sepsiszentgyörgy, szombaton és vasárnap itt tartják a 2020-as román bajnokság negyedik futamát. A megmérettetésen két háromszéki versenyző is lesz, a viadalt pedig a jelenlegi járványügyi helyzetben nézők nélkül tartják.

  • Fotó: Federatia Romana de Motociclism / Marius Dincă
    Fotó: Federatia Romana de Motociclism / Marius Dincă

A román motokrosszbajnokság több átszervezés után szeptember elején rajtolt el, a sorozat első futamát Ciolpani-ban rendezték meg, a másodikat Marosvásárhelyen, az elmúlt hét végén pedig újra Ciolpani adott otthont egy versenynek, s október 24–25-én szintén nálunk tartják a küzdelemsorozat zárófutamát. A pontvadászat negyedik viadalának Sepsiszentgyörgy lesz a házigazdája, a futam helyszínéül pedig a Sugásfürdő felé vezető út melletti pálya szolgál. A szervezők beszámolója szerint tizenhárom kategóriában közel száz motoros harcol a dobogós helyezésekért: az otopeni-i Top Cross TCS színeiben versenyző friss Balkán-bajnok Ördög Zoltán (Yamaha) az MX85-ös, míg a Bukaresti Steauanak küzdő Tompa Krisztián (KTM) az MX2-es kategóriában lesz érdekelt, és összetettben mindketten toronymagasan vezetik a géposztályuk rangsorát.

Tompa Csaba fő szervező érdeklődésünkre elmondta, a Trio Impex és Gocz András segítségével tették rendbe a rég nem használt pályát, ahol szombaton a szabadedzések mellett az időmérőre kerül sor, vasárnap pedig a versenyfutamokat rendezik meg. (tif)A román motokrosszbajnokság több átszervezés után szeptember elején rajtolt el, a sorozat első futamát Ciolpani-ban rendezték meg, a másodikat Marosvásárhelyen, az elmúlt hét végén pedig újra Ciolpani adott otthont egy versenynek, s október 24–25-én szintén nálunk tartják a küzdelemsorozat zárófutamát. A pontvadászat negyedik viadalának Sepsiszentgyörgy lesz a házigazdája, a futam helyszínéül pedig a Sugásfürdő felé vezető út melletti pálya szolgál. A szervezők beszámolója szerint tizenhárom kategóriában közel száz motoros harcol a dobogós helyezésekért: az otopeni-i Top Cross TCS színeiben versenyző friss Balkán-bajnok Ördög Zoltán (Yamaha) az MX85-ös, míg a Bukaresti Steauanak küzdő Tompa Krisztián (KTM) az MX2-es kategóriában lesz érdekelt, s összetettben mindketten toronymagasan vezetik a géposztályuk rangsorát.

Tompa Csaba fő szervező érdeklődésünkre elmondta, a Trio Impex és Gocz András segítségével tették rendbe a rég nem használt pályát, ahol szombaton a szabadedzések mellett az időmérőre kerül sor, vasárnap pedig a versenyfutamokat rendezik meg. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 830
szavazógép
2020-10-16: Sport - :

Szatmárnémetiben játszik a KSE (Női kosárlabda, Román Kupa)

A Román Kosárlabda-szövetség hétfői döntése értelmében az eddigi hét helyett kilenccsapatos lesz a női kosárlabda Román Kupa 2020–2021-es idénye. A kupakiírást a Sepsi-SIC címvédőként csak a négyes döntőben, a Kézdivásárhelyi SE az A-csoport tagjaként október 27–29. között Szatmárnémetiben kezdi.
2020-10-16: Sport - :

Pontot szereztek Oroszországban (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Nem érett góllá az orosz fölény, így a magyar válogatott értékes pontot szerzett a Nemzetek Ligája 3. csoportjának negyedik fordulójában Moszkvában. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a döntetlennel maradt a kvartett második helyén egy ponttal lemaradva a két éve vb-negyeddöntős oroszoktól, illetve négy ponttal a törökök és öttel a szerbek előtt.