KézdivásárhelyRongálják a sportcsarnokot

2020. október 16., péntek, Közélet

Már megszokottá vált, hogy késő délutánonként és esténként fiatalok veszik birtokukba a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok lépcsőit valamint a létesítmény környékét.

  • A láncot is elszakították. A szerző felvétele
    A láncot is elszakították. A szerző felvétele

Azon kívül, hogy másnapra üres üvegekkel és szeméttel van teli a hely, a rongálás is rendszeres, szemeteskukákat rúgnak le, a lépcsők feljáratánál a kétnyelvű figyelmeztető és tiltótáblát tartó láncot elszakítják, az egyik mellékbejárat lépcsőzetének a csempéit is összetörték. Szeszesital-fogyasztáson túl házilag gyártott bódító szer fogyasztására is utaltak nyomok. A sportcsarnok környéke a kutyasétáltatóknak is egyik kedvenc helye, felszedetlen „kutyagumi” éktelenkedik lépten-nyomon.

Kocsis Zoltán testnevelő tanár, a városháza sportirodájának vezetője megkeresésünkre azt mondta: azzal nem lenne semmi gond, ha a fiatalok azért gyűlnének össze, hogy beszélgessenek, találkozzanak, a rongálás azonban kezd egyre gyakoribbá válni. Többször is figyelmeztették őket, hogy ne rongáljanak, de nem volt semmi eredménye, a sportcsarnokban szolgálatot teljesítő munkatársát pedig megfenyegették. Ha a helyi rendőrök szállnak ki a sportcsarnokhoz, azt mondják, hogy „megjöttek a fényképészek”, nem tartanak tőlük, mivel eddig senkit nem büntettek meg. Többször kérték a rendőrség segítségét, de ennek nem volt semmi eredménye.

Kocsis Zoltán meglátása szerint ezt térfigyelő kamerák felszerelésével is meg lehetne állítani, jó példa erre a műjégpálya, ahol kamerák vannak, és nem történik rongálás, szemetelés.

A furcsa az, hogy kilenc év körüli gyermekek is tagjai a csapatnak, akiknek a szülei nem is sejtik, hogy csemetéjük nem sportolni jár esténként a csarnokhoz.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 832
szavazógép
2020-10-16: Máról holnapra - Mózes László:

Kampány és vírus

Miközben a koronavírus-fertőzöttek napi esetszáma meghaladja a négyezret – pár héttel ezelőtt még a kétezer is soknak tűnt, ám az is elképzelhető, hogy egy hónap múltán a négyezres mutatót sírjuk vissza –, továbbra sincs nyugalom politikai berkekben. Hol vannak azok a régi, még 2016 előtti, békebeli idők, amikor a honatyák szinte teljes egyetértésben szavazgattak szolgálati nyugdíjuk emeléséről, további bérkorrekciókról, s más kérdések alig-alig szerepeltek a parlament napirendjén. Aztán 2016 decemberét követően megkezdődött s egyhamar nem is ér véget a forrongások időszaka – persze a vita most sem a közjót érintő kérdésekről folyik –, s ezen az áldatlan állapoton egyhamar a világjárvány sem változtat.
2020-10-16: Jegyzet - Demeter J. Ildikó:

A szülő neve hallgass?

Ha a szülőnek valami nehézsége támad az oktatási rendszerrel kapcsolatosan, jobb, ha hallgat vele, mert megértés helyett ledorongolást kap. Erre lehet következtetni A pedagógusok gyalázása címmel megjelent írásból, amely a Szabad hétfő, szabad ámítás című jegyzetemre válaszol, személyes sértettséget és általánosítást is felhánytorgatva.