SepsiszentgyörgyLezárják a Puskás Tivadar utcát

2020. október 16., péntek, Közélet

A következő három hétre teljesen lezárják a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar utcának a hosszabbik részét, a Dália utca (a Grigore Bălan út felőli leágazás) és a Málik József utca (az 1918. december 1. út villanyrendőrre néző nagy saroktömbház mögötti utcácska) között. Az útfelújítás ideje alatt nem lehet autóval behajtani a lezárt részre, a tegnap már megkezdődött munkálatok befejezése után is csak szakaszosan.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Málik József és a Tavirózsa utca közötti részen az út alapozásának fognak neki, a Tavirózsa és a Dália utca között pedig az esővíz-elvezető rendszer kiépítésének. A városháza közleménye szerint a cél az, hogy év végéig a teljes utcarész járható legyen, aszfaltozni azonban idén már nem fognak, csak jövőben. Az erőgépek egyébként már a tegnap a helyszínre vonultak.

A Puskás Tivadar utca felújítását már nagyon régóta várják az ott élők, a bökkenő csak az, hogy a szomszédos Sport utcát is korszerűsítik, és oda hónapok óta nem lehet behajtani. A környező utcák is szűkek, a parkolás már eddig is nagy gondot okozott, és ha a következő időben két utca lesz lezárva, kilométeres távolságban sem lehet majd parkolóhelyet találni – mondják a környéken lakók. Ezzel kapcsolatban Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondta: a Sport utcának a Nárcisz és a Tavirózsa utca közötti szakaszán a vízvezetéket és a szennycsatornát is lefektették már, az esővíz-elvezető rendszer kiépítése következik. Ha ezzel elkészülnek, az utca másik szakaszát fogják felújítani (és emiatt lezárni), az 1918. december 1. út és a Nárcisz utca között. Amíg be nem fejeznek mindent, valóban lesznek parkolási gondok, ismerte el az elöljáró, de útjavítást nem lehet útlezárás nélkül végezni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2334
szavazógép
2020-10-16: Közélet - Hecser László:

Megmaradnak a baróti emlékfák

Szűk hónapja értesültünk arról, hogy a Barót központját meghatározó, a katolikus templomkertben található, 1896-ban ültetett két idős fát azok egészségügyi állapota miatt a plébánia kivágatná. A hírre erdészeti szakemberek, környezetvédők és lokálpatrióták kapták fel a fejüket: azok a fák a város ékét jelentik, ha nem is védettek, de emlékfaként számon tartottak itthon és külföldön is, meg kellene vizsgálni, a legdrasztikusabb megoldás elkerülhető-e? A párbeszéd eredményes volt, a fákat nem vágják ki, szakemberek bevonásával próbálják a felmerülő gondokat orvosolni.
2020-10-16: Közélet - :

Távoktatás Kézdivásárhelyen

Két kézdivásárhelyi iskola hét osztályában tértek át a távoktatásra október 14-től a diákok, miután egy pedagógusnál koronavírus-fertőzést igazoltak.