Alapfokon elítélték gyilkosságért

2020. október 16., péntek, Közélet

Alapfokon három év és négy hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kovászna Megyei Törvényszék B. K.-t, akit emberöléssel vádol az ügyészség.

Ugyanakkor három évre megvonják bizonyos polgári jogait. A szabadságvesztésbe beszámít az előzetes letartóztatásban eltöltött időszak, ugyanis a férfit május 7-én őrizetbe vették, következő naptól vizsgálati fogságban van. Az ítélet nem jogerős, tíz napon belül megfellebbezhető, de a vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban marad. B. K. nem ismerte be a bűntettet. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2020-10-16: Közélet - :

Távoktatás Kézdivásárhelyen

Két kézdivásárhelyi iskola hét osztályában tértek át a távoktatásra október 14-től a diákok, miután egy pedagógusnál koronavírus-fertőzést igazoltak.
2020-10-16: Sport - :

Röhejes büntetést kapott az FCSB (Labdarúgás)

A júliusban megrendezett Román Kupa-döntő utáni idegengyűlölő és magyarellenes „ünneplésen” történtek miatt röhejes büntetést szabott ki a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a kupagyőztesnek és három játékosának. A fővárosi klub, valamint Florin Tănase, Valentin Crețu és Andrei Miron fejenként 5000 lejes megrovásban részesült.