Szülőföldön magyarul: Közeleg a határidő

2020. október 20., kedd, Belföld

Közeleg a Szülőföldön magyarul 2019/2020 év programjának meghosszabbított leadási határideje, október 30-a. Ezért a program koordinátorai emlékeztetik azokat, akik még nem küldték be igénylésüket, hogy ezt mihamarabb tegyék meg. A küldeményeket október 30-ig lehet postára adni.

A lapunkhoz is eljuttatott közleményben a következő gyakori kérdésekre hívják fel a figyelmet az iroda munkatársai.

Az igazolásban az áll, hogy a gyermek X osztályos, de ő X+1 osztályos. Az adatlapra ez esetben azt az osztályt kell felírni, ami az igazolásban szerepel. Az igénylés az elmúlt, 2019/2020-as tanévre vonatkozik. Az igénylés benyújtásához nem szükséges új igazolást kérni, a tavasszal kiállított igazolások megfelelnek. Ha véletlenül kimaradt egy dokumentum a már postázott borítékból, azt az egy dokumentumot külön is el lehet küldeni a Pályázati iroda címére, a borítékon feltüntetve, hogy „Hiánypótlás”. Nem kell adatlapot mellékelni hozzá. Amennyiben a kimaradt dokumentum igazolás, a gyermek személyi számát (CNP-jét) fel kell írni a hátuljára.

A közlemény szerint a tavaly ilyenkor már volt kifizetés, ez idén később fog indulni, mint ahogy a leadási határidő is csúszott. Mint írják, a pályázati iroda munkatársai megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy a pandémia által okozott több hónapos késésből lefaragjanak, a beérkezett igénylések nagy részét már előterjesztették döntésre. „Mindannyian azon dolgozunk, hogy mihamarabb sor kerülhessen a kifizetésekre” – zárul a közlemény. Kérdéseket a 0266 244 450-es telefonszámon vagy a www.szulofoldonmagyarul.ro weboldalon fogadnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2020-10-20: Kármentő - László Zsuzsa:

Kis piros kiegészítő

Nem szeretem hülyének érezni magam. Ezért mostanság egyre gyakrabban ki kell védenem azokat a felém érkező energiákat, impulzusokat, amelyek által mégis a föld idiótájának kellene elkönyvelnem magam. Sajnálom, de megint csak az örökzöld vírus témát kerülgetem.
2020-10-20: Belföld - :

A magyar együttműködésről értekeztek

„A mögöttünk lévő helyhatósági választásokon a versenyé volt a főszerep, az előttünk álló parlamenti választásokon pedig a közös munka és a megállapodás kell jellemezze tevékenységünket” – jelentette ki Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) társelnöke a Csomortányi Istvánnal, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökével, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnökével tartott tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatóján. Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyílt levélben arra kérte az RMDSZ vezetőit, hogy három bejutó helyet biztosítsanak az EMSZ jelöltjeinek.