Volt miniszter ellen vizsgálódnak

2020. október 21., szerda, Belföld

Nicolae Bănicioiu, a Ponta-kormány ifjúsági és sport-, illetve egészségügyi minisztere mentelmi jogának megvonását kéri a román korrupcióellenes ügyészség a parlamenttől, a törvényhozót megvesztegetés elfogadásával és befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

Bănicioiu jelenleg képviselő, és immár a negyedik mandátumát tölti. A nyomozó hatóság szerint az akkor miniszteri tisztséget betöltő Bănicioiu 2012 decembere és 2014 márciusa között megegyezést kötött két üzletemberrel, és egyiküktől át is vett 1 292 122 lejt, cserében azért, hogy közbenjárjon az egészségügyi miniszternél olyan kórházak vezetőinek kinevezése vagy tisztségben való megtartása ügyében, amelyekkel szerződéses viszonyban állt a két üzletember. Az ügyészek szerint később egy közvetítőn keresztül további 2 612 389 lejt kapott a két üzletembertől.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2157
szavazógép
2020-10-21: Belföld - :

Az LDSZ beolvad a Pro Romániába

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) elnöke belép a Pro Románia pártba, és annak színeiben indul a parlamenti választásokon – derül ki egy hétfő késő esti közleményből.
2020-10-21: Belföld - :

Online kérdőív

Az RMDSZ tegnap közleményben tudósított arról, hogy elindította az erdélyi online konzultációt: arról kérdezik az Erdélyben élő embereket, hogy hogyan látják a járványhelyzetet, és mi a véleményük a közelgő választásról.