Az LDSZ beolvad a Pro Romániába

2020. október 21., szerda, Belföld

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) elnöke belép a Pro Románia pártba, és annak színeiben indul a parlamenti választásokon – derül ki egy hétfő késő esti közleményből.

  • Fotó: Agerpres
    Fotó: Agerpres

Az LDSZ emlékeztetett: a párt vezetősége október 8-án hagyta jóvá a beolvadást a Victor Ponta volt szociáldemokrata miniszterelnök által alapított Pro Romániába, amelyet még a november 8-ra tervezett kongresszusnak is jóvá kell hagynia. Călin Popescu-Tăriceanu azt nyilatkozta, hogy azoknak, akik indulni akarnak a parlamenti választásokon, be kell lépniük a Pro Romániába, ő maga is ezt teszi. Egyes információk szerint hasonlóan jár el többek között Varujan Vosganian, Anton Anton, Constantin Avram is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2157
szavazógép
2020-10-21: Belföld - :

Hírsaláta

SZAKKÉPZETLENEK AZ IGAZGATÓTANÁCSBAN. A legnagyobb állami cég, a Romgaz gázvállalat igazgatótanácsába három olyan tagot készül kinevezni a liberális kabinet, akiknek életrajzuk és szakmai tapasztalatuk alapján semmi közük nincs az energetikai ágazathoz.
2020-10-21: Belföld - :

Volt miniszter ellen vizsgálódnak

Nicolae Bănicioiu, a Ponta-kormány ifjúsági és sport-, illetve egészségügyi minisztere mentelmi jogának megvonását kéri a román korrupcióellenes ügyészség a parlamenttől, a törvényhozót megvesztegetés elfogadásával és befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják.