Sportvilág

2020. október 22., csütörtök, Sport

Olimpia. A világjárvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia önkénteseinek 79 százalékát aggasztja a koronavírus terjedése.

  • Fotó: AFP
    Fotó: AFP

A Kyodo hírügynökség által szerdán ismertetett felmérést az ötkarikás játékokra jelentkezett segítők körében augusztus 10–31. között online végezték, és a kérdésekre 13 480 önkéntes válaszolt. A 2021-es olimpián közreműködni szándékozók 75,1 százaléka azt várja a japán kormánytól, hogy biztonságos környezetet teremt munkájához. A jövő nyári játékokat július 23. – augusztus 8. között rendezik, a paralimpia időpontja: augusztus 24. – szeptember 5.

Tenisz. A jövőben korábbi edzőjével, Thomas Drouet-val készül a teniszező Babos Tímea. A párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes játékos pénteken jelentette be, hogy megvált amerikai trénerétől, Michael Joyce-tól, kedden pedig az is hivatalossá vált, hogy két év után ismét Drouet segíti a felkészülését. A soproni teniszező elmondta: a monacói szakember hasonló helyzetbe került kínai játékosával, Vang Csianggal, mint ő Joyce-szal, azaz a pandémia miatti beutazási korlátozások nyomán nem tudták folytatni a közös munkát. Drouet és Babos 2018 szeptemberéig négy és fél éven keresztül már dolgozott együtt. A világranglista 111. helyén álló Babos egyesben öt mérkőzést játszott a teniszélet nyári újraindítása óta, ezek közül egyet megnyert, négyet elveszített.

Műkorcsolya. Magyar állampolgári esküt tett Chtchetinina Ioulia orosz származású műkorcsolyázó, aki így Magyar Márk­kal közösen harcba szállhat párosban a 2022-es téli olimpiai indulásért. A magyar szövetség (MKOSZ) honlapja szerint a gyerekkora óta Svájcban élő sportoló kedden a Zuglói Anyakönyvi Hivatalban tette le az esküt és vette át Horváth Zsolt kerületi alpolgármestertől a honosításról szóló okiratot. A 24 éves korcsolyázó és Magyar Márk az idei Európa-bajnokságon a tizedik helyen végzett, a magyar állampolgárság felvételével pedig minden akadály elhárult az elől, hogy a duó a pekingi kvótáért küzdhessen. A szövetség beszámolójában emlékeztet arra, hogy párosban 64 éve szerepelt legutóbb magyar kettős téli játékokon: az 1956-os Cortina d’Ampezzó-i olimpián Nagy Marianna és Nagy László bronzérmet nyert.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2020-10-22: Sport - :

Karanténban az egész veszprémi csapat (Kézilabda)

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának játékosai és közvetlen stábtagjai is karanténba kerültek, miután Rodrigo Corrales hétfői és keddi koronavírustesztje is pozitívnak bizonyult.
2020-10-22: Magazin - :

A Világ Könyvfővárosa lehet Budapest

Megpályázza Budapest a 2023-as Világ Könyvfővárosa címet – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetségének kulturális világszervezete, az UNESCO 2001 óta minden évben pályázati úton választ ki egy-egy várost, amely áprilistól márciusig, egy teljes éven át viselheti a címet.