Veszélyben két fontos mandátum

2020. október 22., csütörtök, Belföld

Korábbi összeférhetetlenségi ügyeik miatt nem igazolta a bíróság Vida Noémi, Nagybánya alpolgármestere és Fazakas Miklós, Zilah alpolgármestere szeptember végén szerzett önkormányzati képviselői mandátumát.

Noha mind Vida, mind pedig Fazakas az RMDSZ polgármesterjelöltjeiként vett részt a választásokon, megtörténhet, hogy önkormányzati képviselőként sem folytathatják a munkát – közölte a bíróság. Vida Noémi esetében az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) 2015-ben állapította meg, hogy 2008 és 2015 között egy időben volt önkormányzati képviselő és egy olyan cég társtulajdonosa és ügyvezetője, amely szerződésben állt az önkormányzattal. Fazakas Miklós zilahi alpolgármester esetében az ANI azt kifogásolta, hogy 2012 júliusa és augusztusa között egyszerre töltötte be az alpolgármesteri tisztséget, és képviselte a várost a helyi közszállítási vállalat vezetőtanácsában. Ügyeik nem ilyen egyértelműek, ezért mindketten fellebbeztek a határozat ellen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2020-10-22: Belföld - :

Oláh Emese újra alpolgármester

A kolozsvári városi tanács tegnapi alakuló ülésén visszaválasztották az egyik alpolgármesteri tisztségbe Oláh Emesét, az RMDSZ jelöltjét.
2020-10-22: Belföld - :

Vádemelés Radu Mazăre ellen

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Konstanca volt polgármestere, Radu Mazăre, illetve Decebal Făgădău volt alpolgármester ellen.