Oláh Emese újra alpolgármester

2020. október 22., csütörtök, Belföld

A kolozsvári városi tanács tegnapi alakuló ülésén visszaválasztották az egyik alpolgármesteri tisztségbe Oláh Emesét, az RMDSZ jelöltjét.

  • Fotó: szabadsag.ro
    Fotó: szabadsag.ro

A tanácsülésen Emil Boc polgármester kijelentette: a két korábbi alpolgármesterével, a liberális Dan Tarceával és Oláh Emesével szeretné folytatni a munkát az elkövetkező négy évben is. A tanácsban a második legnagyobb frakcióval rendelkező Mentsétek meg Romániát Szövetség saját jelöltjére tett javaslatot. A tanácsosok többsége elfogadta Boc javaslatát. Tarcea 25 és Oláh Emese 20 voksot kapott. „Magyar alpolgármesterként elsősorban a magyar ügyeket fogom képviselni, és közvetíteni a magyarság igényeit a város román vezetése felé” – nyilatkozta a hivatali eskü letételét követően Oláh Emese.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-22: Belföld - :

Tiltakoznak a krónikus betegek

A kormányfőnek és az egészségügyi miniszternek címzett nyílt levélben tiltakozott a krónikus betegek országos egyesülete tegnap, amiért a kormány a kezelésükre szakosodott, legjobban felszerelt Colentina Kórházat is fel akarja „szabadítani” a koronavírus-fertőzöttek számára.
2020-10-22: Belföld - :

Veszélyben két fontos mandátum

Korábbi összeférhetetlenségi ügyeik miatt nem igazolta a bíróság Vida Noémi, Nagybánya alpolgármestere és Fazakas Miklós, Zilah alpolgármestere szeptember végén szerzett önkormányzati képviselői mandátumát.