Házhoz viszik a maszkokat

2020. október 22., csütörtök, Közélet

A jogosultak alig húsz százaléka vette át Sepsiszentgyörgyön az ingyenes védőmaszkokat, ezért az önkormányzat szerdától házhoz viszi azokat – tájékoztatott érdeklődésünkre Sztakics Éva alpolgármester.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Felidézte, a 2020/78-as kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a szociális segélyben részesülők, a családi támogatásra jogosultak és a kisnyugdíjasok (akiknek jövedelme legtöbb 704 lej), illetve a fogyatékossági járadékban részesülők, akik nem rendelkeznek más jövedelemmel, személyenként ötven védőmaszkot kaphassanak díjmentesen. Az alpolgármester elmondta, a városban kialakult helyzet miatt ezeket civil szervezetek képviselői házhoz viszik, különös tekintettel az idősekre, akik nehezebben mozognak. Megjegyezte, mintegy 1700 csomag vár gazdájára. A jogosultak a Gyár utca 41. szám alatt munkanapokon 9 és 14 óra között igényelhetik az ingyenes maszkokat. Arra kérik őket, vigyék magukkal személyazonossági igazolványukat is. Érdeklődni a 0267 312 111-es telefonszámon lehet. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2301
szavazógép
2020-10-22: Közélet - Bokor Gábor:

Később választanak alpolgármestert (Eskütétel Kovásznán)

Kovásznán a városi művelődési ház Ignácz Rózsa Termében került sor tegnap a mandátumot nyert helyi tanácstagok és a polgármester eskütételére. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Iulian-Constantin Todor Kovászna megyei kormánymegbízott, együtt helyetteseivel, Cosmin Boriceanuval és Sergiu Mitroi-jal. A megyeházát Tamás Sándor megyeitanács-elnök képviselte. A gyűlést a rangidős tanácstag, Razda István (RMDSZ) vezette, a hagyományhoz híven a két legfiatalabb kollégája, Jeszenovics Károly és Jeszenovics Albert segítette a munkában.
2020-10-22: Belföld - :

Tombol a járvány

Az elmúlt 24 órában 4902 fertőzést igazoltak, ami a legnagyobb esetszám a járvány kezdete óta, a nyilvántartott fertőzöttek száma így 196 004-re emelkedett – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Összesen 98 új halálesetet jelentettek, ami szintén a legtöbbnek számít eddig, az áldozatok száma ezzel 6163-ra nőtt. Jelenleg 10.354 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel, és 778 beteget ápolnak intenzív osztályon, ami ugyancsak az eddigi legnagyobb szám. A tegnap óta Háromszéken 40, Maros megyében 151, Hargita megyében pedig ugyancsak rendkívül sok, 121 új fertőzöttet regisztráltak.