Vizes gondok Kézdivásárhelyen

2020. október 23., péntek, Közélet

Tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi városháza dísztermében Szilveszter Szabolcs tanácstag és Barabás Sándor, a Közüzemek Rt. kézdivásárhelyi munkapontjának megbízottja sajtótájékoztatón részletezte a városban felmerülő vizes problémákat és ismertette a vízhálózat esedékes fejlesztéseit.

  • Csőtörés a Bălcescu utcában. A szerző felvétele
    Csőtörés a Bălcescu utcában. A szerző felvétele

Míg a vízhálózaton nem történnek meg a tervezett beruházások, addig nehéz lesz tiszta vizet önteni a pohárba Kézdivásárhelyen. Szerencsére ezekre nem kell sokat várni, legtöbb két hét múlva indul a Csernátoni úton a vezetékcsere – számoltak be. Kiderült, a napokban amiatt is lehet fennakadás, hogy a megyei vízszolgáltató kézdivásárhelyi megbízottja mellett munkás is karanténba került a koronavírus-járvány miatt.

Kézdivásárhelyen nagyobb részt a szennyvízhálózatot újították fel, amely körülbelül nyolcvan százalékban elkészült. A vízhálózatot a legutóbbi nagy beavatkozás során nem részesítették ekkora figyelemben, így ezt a hiányosságot kell pótolni most. Ígéretet kaptak, hogy e hónap végén, a jövő hónap elején nekifognak a Csernátoni úton lévő vízvezeték cseréjének, és ezt november végéig be is fejezik. Ugyanakkor a Sinkovits Stadion előtti beszakadt útburkolatot is kijavítják, ott egy régi vasvezetéket cserélnek ki.

A Molnár Józsiás utcában, három kivételével, minden lakást átkötöttek az új vezetékre. Barabás Sándor mérnök arról is beszélt, hogy a 350-es vezetékek miatt zavaros néha az ivóvíz, amint sikerül azokat kicserélni, megszűnik a jelenség, de azt is tudni kell, hogy a zavaros víz iható, mangánt és vasat tartalmaz, ami nem káros a fogyasztók egészségére. A következő nagyobb méretű hálózatmosásra e hónap végén vagy november elején kerül sor – tudtuk meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2308
szavazógép
2020-10-23: Közélet - Fekete Réka:

Havonta ezerötszáz tesztet végeznek (PCR laboratórium a megyei kórházban)

A Dr Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház PCR laboratóriumában folyó munkáról tegnap számoltak be online tájékoztató formájában a labor munkatársai. Elmondták, semmilyen körülmények között nem kerülhet sor hamis eredmény kimutatására, ilyen csak a mintavétel során bekövetkezett hiba miatt fordulhat elő, de ez szinte kizárt, mivel nagyon körültekintően végzik ezt a műveletet. A kórház vezetősége ezúttal beszámolt az intézményben ápolt koronavírusos esetekről is, a járványügyi helyzetnek megfelelően sok a kórházban ápolt páciens, az intenzív osztály ezúttal is telített, nincs további hely, ha valakinek erre a terápiára lenne szüksége, komoly gondok adódnak, bővíteni kell a részleget.
2020-10-23: Közélet - Bokor Gábor:

Alpolgármesterek nélkül az orbaiszéki községek

Orbaiszék szinte minden községében szerdán letették a hivatali esküt a szeptemberi helyhatósági választásokon mandátumot nyert polgármesterek és tanácstagok. Ennek ellenére a bonyolult törvénykezés miatt még mindig hiányosak a helyi önkormányzatok, sehol nem került sor a szakbizottságok megalakítására, sem az alpolgármesterek jelölésére és megválasztására.