Alpolgármesterek nélkül az orbaiszéki községek

2020. október 23., péntek, Közélet

Orbaiszék szinte minden községében szerdán letették a hivatali esküt a szeptemberi helyhatósági választásokon mandátumot nyert polgármesterek és tanácstagok. Ennek ellenére a bonyolult törvénykezés miatt még mindig hiányosak a helyi önkormányzatok, sehol nem került sor a szakbizottságok megalakítására, sem az alpolgármesterek jelölésére és megválasztására.

  • Zágonban az új polgármester tette le az esküt. A szerző felvétele
    Zágonban az új polgármester tette le az esküt. A szerző felvétele

A helyi tanácsok összetételében vannak változások, ellenben Zágon kivételével Kovászna és vidékének minden polgármestere megőrizte tisztségét. Kis József zágoni községvezető több mint húszévnyi önkormányzati munka után nem vállalt újabb mandátumot, az RMDSZ színeiben Kis Gusztáv méretkezett meg és nyert polgármesteri tisztséget. A szóbeszéd ellenére az új polgármester nem fia a leköszönőnek, csupán névrokonság van köztük.

Kommandón a polgármesteri eskütétel rendkívüli módon zajlott. Kocsis Béla polgármester, karanténban lévén, online tette le az esküt.

Zabolán újdonság, hogy Fejér Levente, aki a korábbi mandátumát MPP-tagként, de az RMDSZ listáján nyerte el, most a szövetség tagjaként kapott újabb négyéves megbízást.

Barátoson a „legegyszínűbb” az esküt tett tanács, kizárólag az RMDSZ nyert mandátumot, és tulipános Tánczos Szabolcs polgármester is.

Nagyborosnyón még nem történt meg az eskütétel. A második mandátumát kezdő Ilie Nicolae polgármester érdeklődésünkre elmondta, nem kapott átiratot a kormánymegbízotti hivataltól az eskütétel időpontját illetően.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-23: Közélet - Iochom István:

Vizes gondok Kézdivásárhelyen

Tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi városháza dísztermében Szilveszter Szabolcs tanácstag és Barabás Sándor, a Közüzemek Rt. kézdivásárhelyi munkapontjának megbízottja sajtótájékoztatón részletezte a városban felmerülő vizes problémákat és ismertette a vízhálózat esedékes fejlesztéseit.
2020-10-23: Belföld - :

Arculatváltás a szociáldemokratáknál

A tavaly óta ellenzékbe vonult, de még mindig a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező Szociáldemokrata Párt (SZDP) félreállítja a korrupcióért bebörtönzött Liviu Dragnea volt pártelnök idején meghatározó szerepet játszó politikusait, többek között Viorica Dăncilă volt miniszterelnököt sem jelöli befutó helyen a december 6-i parlamenti választásokon.