Megtámadták a kinevezést

2020. október 23., péntek, Belföld

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) megtámadta tegnap az alkotmánybíróságon Florin Iordache kinevezését a Törvényhozási Tanács elnökévé.

  • Fotó: click.ro
    Fotó: click.ro

A liberálisok indoklásukban rámutatnak, hogy az 1993/73-as törvény alapján a Törvényhozási Tanács elnökét a képviselők és szenátorok többségének szavazatával választják meg, ami legkevesebb 234 szavazatot jelent, márpedig Florin Iordachét 185 támogató szavazattal nevezték ki a Tanács elnökévé. Az NLP szerint ugyanakkor a képviselő elnökké választása azért is alkotmánysértő, mert Iordache nem teljesíti a törvény által előírt, jó szakmai és erkölcsi hírnévre vonatkozó kitételt, miután 2017-ben a Grindeanu-kormány igazságügyi minisztereként kidolgozta a 13-as számú sürgősségi kormányrendeletet, valamint az amnesztiára és kegyelemre vonatkozó tervezetet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2305
szavazógép
2020-10-23: Belföld - :

A főkonzul üdvözlete

Nemzeti ünnepünk alkalmából tegnap üdvözlőüzenetet küldött lapunknak Magyarország kormánya nevében Tóth László főkonzul. Mint írja, a korábbi években mindenféle kötöttség nélkül ünnepelhettünk és emlékezhettünk ezen a napon, de ma más időket élünk, a szabadság napját bezártságban kényszerülünk ünnepelni.
2020-10-23: Belföld - :

Az irodai személyzet is béremelést követel

Az egészségügyi intézmények irodai, illetve kisegítő személyzetének szakszervezeti képviselői tüntettek tegnap az egészségügyi minisztérium épülete előtt, az orvosokéhoz és az ápolókéhoz hasonló béremelést és veszélyességi pótlékot követelve a koronavírus-járvány miatt.