A főkonzul üdvözlete

2020. október 23., péntek, Belföld

Nemzeti ünnepünk alkalmából tegnap üdvözlőüzenetet küldött lapunknak Magyarország kormánya nevében Tóth László főkonzul. Mint írja, a korábbi években mindenféle kötöttség nélkül ünnepelhettünk és emlékezhettünk ezen a napon, de ma más időket élünk, a szabadság napját bezártságban kényszerülünk ünnepelni.

  • Fotó: pannonhirnok.com
    Fotó: pannonhirnok.com

Azonban a járványhelyzetben sem feledkezhetünk meg azokról, akik a végsőkig küzdve, makacsul ragaszkodtak a nemzeti önállósághoz és szuverenitáshoz, akik vérüket és életüket adták a jövőért, értünk. Mint írják, mindennél fontosabb szeretteink és felebarátaink egészsége, az emberi élet védelme, de a Magyar Kormány nemzetpolitikára szánt forrásai ebben a helyzetben is rendelkezésre állnak, a támogatási programok megvalósulnak. „Köszönetet mondva a közös gondolkodásért és cselekvésért, az 1956-os forradalom és szabadságharc napján méltóságteljes emlékezést, a most különösen terhelt hétköznapokhoz pedig sok erőt és kitartást kívánok!” – zárul a közlemény.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-23: Belföld - :

Hírsaláta

VESZÉLYESSÉGI PÓTLÉK A HONATYÁKNAK. Közalkalmazottnak lenni kiváltság Romániában, de vannak, akik az átlagnál is kivételezettebb helyzetnek örvendhetnek: a parlament alkalmazottjainak és a honatyáknak 15 százalékos veszélyességi pótlék jár. Hogy milyen veszélyekről is van szó, annak a Digi24 próbált utánajárni, több-kevesebb sikerrel.
2020-10-23: Belföld - :

Megtámadták a kinevezést

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) megtámadta tegnap az alkotmánybíróságon Florin Iordache kinevezését a Törvényhozási Tanács elnökévé.