BirkózásTaroltak a háromszékiek, Incze újra országos bajnok

2020. október 26., hétfő, Sport

A háromszéki sportolók összesen hét – két arany, egy ezüst és négy bronz – éremmel zárták az október 23. és 25. között Resicabányán megtartott felnőtt egyéni és csapat országos birkózóbajnokságot. A dobogó legmagasabb fokára a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta is felállhatott, aki a 65 kg-os súlycsoportban mindenkit maga mögé utasított.

  • Bajnoki aranyérmet szerzett a Sepsi-SIC sportolója, Incze Kriszta (középen). Fotó: Facebook / Federatia Romana de Lupte
    Bajnoki aranyérmet szerzett a Sepsi-SIC sportolója, Incze Kriszta (középen). Fotó: Facebook / Federatia Romana de Lupte

A húsz év alattiak bákói országos bajnoksága után az elmúlt hét végén a felnőtt birkózókon volt a sor, hogy szőnyegre lépjenek és megküzdjenek a korosztály számára megtartott idei első versenyen. A resicabányai egyéni és csapatbajnokságon a megyeszékhelyi Sepsi-SIC mellett a Sepsiszentgyörgyi MSK is érdekelt volt, előbbi sportklub öt, míg utóbbi két versenyzőjét nevezte a megmérettetésre. A szentgyörgyiek két legjobb eredménye Incze Kriszta (65 kg) és Cătălina Axente (76 kg) nevéhez fűződik: mindkét SIC-es birkózó aranyérmes lett, miután nem találtak legyőzőre, és így aranyérem került a nyakukba.

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de azt kell mondjam, hogy várható volt ez az érem. Sajnálatos módon itthon az én súlycsoportomban nem igazán van ellenfelem, így az országos bajnokság után sem tudtam komolyan felmérni, hogy jelen pillanatban milyen felkészülési szinten vagyok. A decemberi világbajnokságra készülve november 4-én részt szeretnék venni egy lengyelországi versenyen, ahol nemzetközi mezőnyben kellene bizonyítanom. Sajnos, egyelőre még kérdéses ez a turné. Ami az országos bajnokságot illeti, azt el kell mondjam, hogy szigorú szabályok mellett rendezték meg, folyamatosan maszkot kellett viselnünk, így szomorú és rideg volt a verseny, amelyből teljes egészében hiányzott az eddigi megszokott emberi kapcsolat” – nyilatkozta megkeresésünkre Incze Kriszta, aki a római Európa-bajnokságon harcolt legutóbb, s az ott elért ötödik helyezése után most egy országos bajnoki címnek örvendhetett.

A zöld-fehérektől továbbá az 50 kg-os súlycsoportban birkózó Maria Cioclea nagy döntőt veszítve második lett, míg Mădălina Linguraru (50 kg), valamint Popescu Adina (68 kg) megnyerte bronzmeccsét és a harmadik helyen végzett. „A hazai járványügyi helyzetre való tekintettel komoly rendszabályok mellett zajlott le az országos bajnokság, és ez teljes egészében rányomta bélyegét a versenyre. Mindezek ellenére látványos és kiélezett küzdelem zajlott a szőnyegen, s örvendek a sportolóim által elért eredménynek. Ha őszinte akarok lenni, akkor számoltam még egy aranyéremmel, de sajnos sem Lingurarunak, sem Popescunak nem sikerült felállnia a dobogó legmagasabb fokára” – összegezte a hétvégi eseményeket Mátéfi Árpád edző, aki azt is elmondta, hogy a Sepsi-SIC alakulat a Bukaresti Steaua és a Craiovai MSK mögött a harmadik pozícióban zárta a csapatbajnokságot.

A municípiumi sportklub két sportolója közül a 62 kg-osok közt versenyző Roxana Andrei bronzérmes lett, míg Mircea Păduraru (57 kg) helyezés nélkül fejezte be a resicabányai országost, amin közel 200 birkózó mérte össze erejét, tudását.

Sportolóinkra most újabb szünet vár, hiszen a Román Birkózószövetség versenynaptárában legközelebb november 20–22-én szerepel verseny, akkor pedig a 23 év alattiak számára van kiírva az országos bajnokság, majd rá egy hétre ütemezték be a kadet korosztályúak egyéni és csapatbajnokságát.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2020-10-26: Sport - :

Veretlenül vonult vissza Nurmagomedov (Küzdősport)

Újabb győzelme után bejelentette visszavonulását Habib Nurmagomedov, a kevert harcművészetek (MMA) legismertebb szervezeténél, a UFC-ben világbajnoki címvédő orosz ketrecharcos.
2020-10-26: Sport - :

Hamilton győzött és egyedüli rekorderré vált (Forma–1)

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte vasárnap a Portugál Nagydíjat, ezzel növelte előnyét az összetettben, és minden idők legeredményesebb pilótájává vált. Hamilton mögött csapattársa, a finn Valtteri Bottas lett a második, míg Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája a harmadik.