KüzdősportVeretlenül vonult vissza Nurmagomedov

2020. október 26., hétfő, Sport

Újabb győzelme után bejelentette visszavonulását Habib Nurmagomedov, a kevert harcművészetek (MMA) legismertebb szervezeténél, a UFC-ben világbajnoki címvédő orosz ketrecharcos.

A szombati könnyűsúlyú ütközetben Nurmagomedov a második menetben földre vitte kihívóját, majd kedvenc fojtásfogását alkalmazva nyert az amerikai Justin Gaethje ellen, ezzel 29. mérkőzésén a 29. győzelmét aratta. A 32 éves Nurmagomedov tökéletes mérleg birtokában fejezi be MMA-karrierjét, 31 éves riválisa 22 győzelem mellett harmadik vereségét szenvedte el.

Az orosz a mérkőzés után egyből a földre rogyott, és a könnyeivel küszködött, majd győzelme kihirdetése után bejelentette a visszavonulását. „Amikor felhívtak, hogy mérkőzzek meg Justin ellen, akkor beszéltem édesanyámmal, aki azt mondta, hogy nem akarja, hogy az apám nélkül harcoljak tovább” – mondta Habib, akinek idén júliusban hunyt el az édesapja, 57 évesen.

„Megígértem neki, hogy ez lesz az utolsó mérkőzésem, és ha a szavamat adtam, akkor muszáj is betartanom. Ez a mai volt az utolsó meccsem” – zárta az orosz.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1095
szavazógép
2020-10-26: Sport - :

Megérdemelt győzelem Brassóban (Labdarúgás. 3. Liga)

A Brassói Kids Tâmpa vendégeként hozta a kötelezőt a Kézdivásárhelyi SE, amely pénteken 2–0 arányban győzött a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A Sepsi OSK II. Székelyudvarhelyi FC elleni mérkőzését november 3-ra halasztották, ugyanis a legutóbbi szűrés során a Hargita megyei csapatból 13 játékos pozitív koronavírustesztet produkált. A pontvadászat legutóbbi körében összesen 13 találkozót halasztottak el a járvány miatt.
2020-10-26: Sport - Tibodi Ferenc:

Taroltak a háromszékiek, Incze újra országos bajnok (Birkózás)

A háromszéki sportolók összesen hét – két arany, egy ezüst és négy bronz – éremmel zárták az október 23. és 25. között Resicabányán megtartott felnőtt egyéni és csapat országos birkózóbajnokságot. A dobogó legmagasabb fokára a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta is felállhatott, aki a 65 kg-os súlycsoportban mindenkit maga mögé utasított.