Teremlabdarúgás, 1. LigaHarmadik meccsét is elvesztette a KSE Futsal

2020. október 26., hétfő, Sport

Fordulatos mérkőzésen szenvedett vereséget tegnap a KSE Futsal a teremlabdarúgó I. liga ötödik fordulójában. A hazai teremlabdarúgó élvonal második teremtornájának keretében, Székelyudvarhelyen lejátszott mérkőzés 33. percéig a KSE Futsal együttesének állt a zászló a Luceafărul Buzăuval szemben, a végére azonban 6–4-re kikaptak Gazda József tanítványai.

  • Fotó: Facebook / Club Sportiv United Galați
    Fotó: Facebook / Club Sportiv United Galați

A Bunduc–Pakucs, Gáll, Gajdó T., Kanyó (játszott még: Mojzi, Barbócz, Bandi, Albu, Farkas, Babei, Becze) kezdőötössel felálló kézdivásárhelyiek korán hátrányba kerültek, ám Gajdó Tamás gyorsan egyenlített (1–1), majd a folytatásban Kanyó Szilárd tette ugyanezt 2–2-nél. A fordulást követően szintén Kanyó juttatta előnyhöz csapatát (2–3), és a folytatásban a KSE Futsal gárdája diktálta az iramot. Kevéssel később Gajdó megszerezte saját maga második és egyben együttese negyedik találatát (2–4), de ezt követően számtalan helyzetet hagytak ki a háromszékiek, és ez sokba került nekik. A véghajrában hatméteresből szépített a Luceafărul (3–4), ettől pedig szárnyra kaptak a buzăui teremlabdarúgók, és addig rohamozták a céhes városbéli kaput, amíg megfordították a meccset, és 6–4-re nyertek. A KSE Futsal harmadszor maradt alul az idei pontvadászatban.

„A tapasztalatlanság számlájára írható a vereség, a fiúk nagyon jól játszottak, azonban ezúttal is bebizonyosodott, nem szabad a lehetőségeket kihagyni, mert ez lesz a vége” – értékelt Gazda József edző, akinek csapata ma 16 órától a Dévai Autobergamo ellen játszik. A találkozót a ProX élőben közvetíti.

Az udvarhelyi torna szervezői az esemény kezdése előtt kevéssel értesültek arról, hogy a Dunărea Călăraşi alakulatánál elvégzett kötelező koronavírustesztek a gárda 17 tagjából tizenháromnál pozitív eredményt mutattak, és ezért a havasalföldiek nem tudnak részt venni a viadalon. Ennek következtében a vasárnapra beütemezett hargitai rangadót szombaton lejátszották, a találkozó végkimeneteléről pedig háromszéki gól is döntött. A pályaválasztó Csíkszeredai Imperial Wet csapatát erősítő mikóújfalusi Miklós Tamás két góllal is hozzájárult ahhoz, hogy egykori csapata, az FK Székelyudvarhely 7–0-ra veszítse el a találkozót.

A második teremtorna eddigi eredményei: * 4 forduló: KSE Futsal–Csíkszeredai Imperial Wet – elnapolva, Galaci United–Luceafărul Buzău 18–4, FK Székelyudvarhely–Dunărea Călăraşi – elnapolva, Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo 2–5 * 5 forduló: Luceafărul–KSE Futsal 6–4, Imperial Wet–FK Székelyudvarhely 7–0, Călăraşi–Kolozsvár – elnapolva, Déva–Galac – lapzárta után ért véget * 6 forduló: Galac–Călărași – elnapolva, FK Székelyudvarhely–Kolozsvár 7–5. A mai találkozók: Imperial Wet–Buzău (13.30 óra), KSE Futsal–Déva (16 óra, PRO X).

A rangsor állása: 1. Csíkszeredai Imperial Wet (39–5) 12 pont, 2. Dévai Autobergamo (28–11) 12 p., 3. Galaci United (40–18) 9 p., 4. Luceafărul Buzău (27–41) 9 p., 5. FK Székelyudvarhely 6 p., 6. KSE Futsal (10–24) 0 p., 7. Kolozsvári Clujana (15–35) 0 p., 8. Dunărea Călărași (4–25) 0 p. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2020-10-26: Sport - :

Hamilton győzött és egyedüli rekorderré vált (Forma–1)

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte vasárnap a Portugál Nagydíjat, ezzel növelte előnyét az összetettben, és minden idők legeredményesebb pilótájává vált. Hamilton mögött csapattársa, a finn Valtteri Bottas lett a második, míg Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája a harmadik.
2020-10-26: Riport - :

Székelyderzs és Székelymuzsna értékeiről /Bánja-e a székely? (7/2.)/

Tervem, hogy körbejárjam a történelmi Udvarhelyszék településeit, amelyek jórészt a mai Hargita megye délnyugati részén helyezkednek el, illetve részben átnyúlnak Háromszék/Kovászna, Maros és Brassó megyébe is. Riportsorozatom egyik célja, hogy bemutassam Székelyföld különálló tájegységeit, áthajolva szomszédos közigazgatási területekhez tartozó kerítéseken, körülnézve ugyancsak székely településeken. Jelen esetben Udvarhelyszék irányából Erdővidék felé közelítve vesszük szemügyre a falvak mai gazdasági és társadalmi helyzetét, a rejtett és megmutatkozó potenciált, a pillanatnyilag zajló folyamatokat és a közeljövőre vonatkozó terveket. Minden egyes települést megvizsgálok az egyházközségek, a helyi vállalkozások szintjén, illetve a civil berkekben zajló közösségépítő munka szemszögéből is, külön figyelve arra, hogy rávilágítsak a szellemi és az épített örökségre.