Nem kell szakorvosi vizsgálat

2020. október 26., hétfő, Belföld

Legutóbbi ülésén a kormány olyan sürgősségi rendeletet fogadott el, amely a koronavírus-fertőzésre utaló tünetekkel rendelkező, valamint a COVID-19-ben szenvedő biztosított betegek számára biztosítja az orvosi ellátáshoz és betegszabadsághoz való hozzáférést, függetlenül az orvosi ellátás helyétől.

  • Fotó: zdbc.ro
    Fotó: zdbc.ro

A koronavírusra jellemző tünetekkel rendelkező személyeknek otthon kell maradniuk a teszteredmény kézhez vételéig. Amennyiben a teszteredmény azt mutatja, hogy a beteg nem koronavírusos, a családorvos betegszabadságot ír ki számára. Amennyiben a teszteredmény pozitív, de az illető tünetmentes vagy enyhék a tünetei, elkülönítve otthon maradhat, és a családorvostól kap betegszabadságot az elkülönülés idejére, nincs szükség többé szakorvosi vizsgálatra – tájékoztatott Mihaela Tănase, az Országos Egészségügyi Pénztár szóvivője.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2301
szavazógép
2020-10-26: Belföld - :

Hírsaláta

ÉJSZAKAI KIJÁRÁSI TILALOM LÉPHET ÉLETBE. A kormány fontolgatja egy olyan intézkedés bevezetését, amely megtiltaná az éjszakai közlekedést – jelentette be szombaton Ludovic Orban miniszterelnök. A kormányfő szerint a korlátozást a koronavírus-fertőzés terjedése indokolná. Hozzátette: mielőtt erről döntenének megvárják, hogy mennyire eredményesek azok a korlátozások, amelyeket már bevezettek azokon a településeken, amelyeken az elmúlt 14 napban regisztrált új megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladja a hármat. (Agerpres)
2020-10-26: Belföld - :

A hadsereg erkölcsi mérce

A hadsereg mindig is erkölcsi mérce marad a román nép számára – mondta a hadsereg napja alkalmából tartott bukaresti ünnepségen Klaus Iohannis államfő.