A hadsereg erkölcsi mérce

2020. október 26., hétfő, Belföld

A hadsereg mindig is erkölcsi mérce marad a román nép számára – mondta a hadsereg napja alkalmából tartott bukaresti ünnepségen Klaus Iohannis államfő.

  • Fotó: stiripescurt.ro
    Fotó: stiripescurt.ro

„Minden évben október 25-én ünnepeljük a román hadsereget, és megemlékezünk azokról, akik a történelem során a román nemzet és állam védelméért küzdöttek. Ma köszönetemet fejezem ki a csatatéren elesett hősöknek a haza védelméért, és tisztelettel adózom a túlélőknek, háborús veteránoknak is. Az ország iránti szeretetük és kötelességtudatuk ma is példa a fiatal nemzedék számára” – mondta Iohannis. „Hálásak vagyunk mindazoknak a hősöknek, akik életüket áldozták a történelem folyamán, akik lehetővé tették, hogy ma egy szuverén és független, egységes és oszthatatlan nemzetállamban éljünk” – írta a hadsereg napja alkalmából küldött tegnapi üzenetében Ludovic Orban miniszterelnök.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2157
szavazógép
2020-10-26: Belföld - :

Nem kell szakorvosi vizsgálat

Legutóbbi ülésén a kormány olyan sürgősségi rendeletet fogadott el, amely a koronavírus-fertőzésre utaló tünetekkel rendelkező, valamint a COVID-19-ben szenvedő biztosított betegek számára biztosítja az orvosi ellátáshoz és betegszabadsághoz való hozzáférést, függetlenül az orvosi ellátás helyétől.
2020-10-26: Belföld - :

529 sertéspestisgóc

Országszerte 529 afrikaisertéspestis-gócot tartanak nyilván jelenleg – közölte szombat este az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA). Az elmúlt egy hét alatt 24 új fertőzésgóc jelent meg, és 48-at sikerült felszámolni.