529 sertéspestisgóc

2020. október 26., hétfő, Belföld

Országszerte 529 afrikaisertéspestis-gócot tartanak nyilván jelenleg – közölte szombat este az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA). Az elmúlt egy hét alatt 24 új fertőzésgóc jelent meg, és 48-at sikerült felszámolni.

  • Fotó: ziarulprahova.ro
    Fotó: ziarulprahova.ro

A kórt eddig összesen 3941 vaddisznónál is kimutatták. Az ANSVSA felhívja a figyelmet, hogy a sertéspestissel való fertőzés gyanúját azonnal jelenteni kell, az állatokat pedig meg kell semmisíteni. Az afrikai sertéspestis az emberre nem ártalmas, ám a megfertőződött állatok kivétel nélkül elpusztulnak. A betegséget nem lehet kezelni, és nem létezik védőoltás sem ellene, csak a szigorú állategészségügyi előírások betartásával lehet elejét venni a kór terjedésének.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1943
szavazógép
2020-10-26: Belföld - :

A hadsereg erkölcsi mérce

A hadsereg mindig is erkölcsi mérce marad a román nép számára – mondta a hadsereg napja alkalmából tartott bukaresti ünnepségen Klaus Iohannis államfő.
2020-10-26: Közélet - Bokor Gábor:

A szent suhancokra emlékeztek (Kovászna)

A megszokott helyszínen, a központi parkban lévő Lyukas kő emlékműnél idézték fel a kovásznaiak a magyarországi 1956-as forradalom eseményeit. A rendezvényt a Magyar Polgári Párt és a Lyukaskő Egyesület szervezte.