Jogerősen elutasították Molnár István fellebbezésétPolgármester nélkül maradt Kézdialmás

2020. október 26., hétfő, Közélet

Mint már hírül adtuk, a Kézdivásárhelyi Bíróság a kormányhivatal kérésére elutasította Molnár István, Kézdialmás megválasztott polgármestere mandátumának érvényesítését, a kilenctagú tanácstag-listát viszont helybenhagyta.

  • A szerző archív felvétele
    A szerző archív felvétele

A helyhatósági választást fölényesen, 74 százalékkal megnyerő Molnár István Háromszéken az egyetlen megválasztott polgármester, akinek a mandátumát nem igazolták. Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség közlése szerint országos szinten hatvanan vannak, többek között Nagyszeben elöljárója is. Az ő fellebbezését még nem tűzte napirendre a Brassó Megyei Törvényszék.

Kovászna Megye Prefektusi Hivatala beadványában arra hivatkozott, hogy Molnár István esetében összeférhetetlenség áll fenn, az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség és a legfelsőbb bíróság végleges döntése nyomán az elöljáró három évig, 2021. december 17-ig nem töltheti be a polgármesteri tisztséget. Molnár István záros határidőn belül, október 19-én megfellebbezte a nem végleges döntést a megyei törvényszéken, és egy brassói ügyvédet is fogadott. Fellebbezését október 22-én tárgyalta a bírói testület, de csak másnap hirdettek jogerős ítéletet. Megalapozatlanként véglegesen elutasították Molnár István fellebbezési kérését.

Értesüléseink szerint ezen a héten sor kerül az alpolgármester megválasztására, akit a kormányhivatal megbízott községvezetőnek nevez ki a jövő év tavaszán, legkésőbb nyarán sorra kerülő időközi választásokig.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2020-10-26: Közélet - Iochom István:

Visszafogott főhajtás az ‘56-os szabadságharcosok emléke előtt (Kézdivásárhely)

Pénteken Kézdivásárhelyen az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján a világjárvány és az érvényben lévő korlátozások miatt rendhagyó módon zajlott a főhajtás az ’56-os hősök emléke előtt.
2020-10-26: Közélet - Hecser László:

Isten engem úgy segéljen! (Megalakult Barót tanácsa)

Péntek délután a művelődési ház nagytermében beiktatták Barót új polgármesterét, Benedek-Huszár Jánost és megalakult a városi képviselő-testület. Az elöljáró az eskütételt követő beszédében úgy fogalmazott, összefogással és kitartó munkával fejlődés érhető el.