Megalakult Barót tanácsaIsten engem úgy segéljen!

2020. október 26., hétfő, Közélet

Péntek délután a művelődési ház nagytermében beiktatták Barót új polgármesterét, Benedek-Huszár Jánost és megalakult a városi képviselő-testület. Az elöljáró az eskütételt követő beszédében úgy fogalmazott, összefogással és kitartó munkával fejlődés érhető el.

Az alakuló ülést a legidősebb tanácstag, a nyugdíjas Bán István (független) és a két legfiatalabb, az alig harmincesztendős Cséki Péter (EMSZ) és Ráduly Róbert Antal (RMDSZ) vezette, a beiktatás pedig a kormánymegbízotti hivatal munkatársa, Száva József és a városháza jegyzője, Dombi Réka Hilda felügyelete alatt történt. A mandátumot nyert tanácstagok az Alkotmányra és a Bibliára tett esküvel fogadták, hogy a törvényes keretet betartva azért fognak jó szándékkal dolgozni, hogy az településük javát szolgálja.

Benedek-Huszár János az eskütételt követően tartott beszédében köszönetet mondott az elmúlt négy évben a városvezetést betöltőknek, az új testületi tagokat pedig arra kérte, fogjanak össze, dolgozzanak közösén, hiszen a város érdeke azt követeli meg; csak úgy lehet az elkezdett beruházásokat befejezni és újakat elkezdeni, ha együttműködnek és jóhiszeműen állnak minden ügy mellé. Hasonlóképpen hangsúlyozta: fontos, hogy Barót ne egyedül, hanem az erdővidéki önkormányzatokkal partnerségben és hosszú távon gondolkodva cselekedjen, hiszen célt – a város legyen élhető, a falvak fejlődjenek, gyermekeink pedig, ha ideiglenesen el is mennek, térjenek haza – csak úgy érhet el.

Mivel napirenden nem szerepelt, az alpolgármestert csak a következő ülésen választják meg, s akkor alakítják meg a szakbizottságokat is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2020-10-26: Közélet - Iochom István:

Polgármester nélkül maradt Kézdialmás (Jogerősen elutasították Molnár István fellebbezését)

Mint már hírül adtuk, a Kézdivásárhelyi Bíróság a kormányhivatal kérésére elutasította Molnár István, Kézdialmás megválasztott polgármestere mandátumának érvényesítését, a kilenctagú tanácstag-listát viszont helybenhagyta.
2020-10-26: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Alelnököket választott a megyei tanács

Ellenszavazat nélkül, titkos szavazással választotta meg alelnökeit a megyei tanács képviselő-testülete, az új mandátum idején Henning László, valamint a 29 éves Jakab István Barna segíti munkájában Tamás Sándor elnököt. A szabadtéri ülésen a testület a szakbizottságok összetételéről is döntött.