Bírságoltak a maszk hiányáért

2020. október 27., kedd, Közélet

Átfogó ellenőrzést tartottak a hét végén a megyei rendőrség munkatársai, akik a helyi rendőrökkel együtt azt vizsgálták, betartják-e az elkülönítésre, karanténra vonatkozó előírásokat a különböző helyszíneken az érintettek, de kereskedelmi egységeket is felkerestek, a polgárok körében pedig az egészségvédelmi szabályok és a kötelező távolság betartását követték.

  • Fotó: arad24.ro
    Fotó: arad24.ro

Több mint 2500 személyt, közel száz céget és 72 tömegközlekedési járművet vizsgáltak, 122 alkalommal pedig vendéglőknél, teraszokon, parkokban és játszótereken ellenőrizték, hogy az emberek igazodnak-e az érvényben lévő járványmegelőzési előírásokhoz. A megyei rendőr-felügyelőség beszámolója szerint péntektől vasárnapig 79 szabálysértést észleltek, és több mint 28 ezer lejre bírságoltak a hatóságok. A kormánybiztosi hivatal tegnapi tájékoztatója szerint a hatóságok egyetlen nap alatt 41 olyan személyt bírságoltak meg, akik nem viseltek maszkot, a büntetés összértéke 21 550 lejre rúg. Hangsúlyozzák ugyanakkor azt is, a hatósági akciók célja a járvány terjedésének megelőzése. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2614
szavazógép
2020-10-27: Közélet - :

Gyűjtsük külön a papírt és a műanyagot

Jövő hónap elejétől külön konténerekben gyűjti Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt a műanyag és a papír hulladékot – adta hírül közleményében a köztisztasági vállalat.
2020-10-27: Közélet - :

Lebukott a rongáló

Lopás és rongálás gyanúja miatt indítottak kivizsgálást a kézdivásárhelyi rendőrök, miután arról értesítették őket, hogy október 18–22. között ismeretlenek hatoltak be egy helyi kereskedelmi egységbe.