Gyűjtsük külön a papírt és a műanyagot

2020. október 27., kedd, Közélet

Jövő hónap elejétől külön konténerekben gyűjti Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt a műanyag és a papír hulladékot – adta hírül közleményében a köztisztasági vállalat.

Korábban ezeket a hulladékokat ugyanazon tárolóba kellett bedobni, és együtt is szállították el, majd a Lécfalván működő hulladékbegyűjtő központban gondosan szétválogattak mindent. Példaként hozták fel, hogy a pillepalackok színük szerint, külön csoportosítva kerülnek újrahasznosításra, akárcsak a papír, karton vagy az alumíniumfóliával bélelt dobozok.

A szelektív hulladékgyűjtést a különböző színű konténerek és az azokra kihelyezett tájékoztató felirat is segíti: a sárga konténerekbe műanyag, illetve fém kerül, a kékbe papír: Tetra Pak típusú – gyümölcslevekhez, tejhez stb. használt dobozok –, illetve karton, újságok, szórólapok. Máthé László, a Tega Rt. igazgatója jelezte, néhány helyszínen csak kék színű konténerek vannak kihelyezve, ám azokon látható helyen jelzik, hogy oda mit kell gyűjteni. „Idén már nem tudjuk megoldani, de jövő nyárig mindenhova kerül sárga konténer is” – nyilatkozta.

A biológiailag lebomló hulladék kapcsán ugyanakkor a köztisztasági vállalat vezetője arra kéri a lakosságot, a bioszemetet ürítsék az arra kijelölt kukába, a szállításra szolgáló csomagolást pedig a vegyes hulladék közé dobják el. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-27: Közélet - Iochom István:

Nevet kapott a műjégpálya

A világjárvány miatt a múlt héten különösebb ünnepség nélkül került fel a műjégpálya homlokzatára Deme László neve.  
2020-10-27: Közélet - :

Bírságoltak a maszk hiányáért

Átfogó ellenőrzést tartottak a hét végén a megyei rendőrség munkatársai, akik a helyi rendőrökkel együtt azt vizsgálták, betartják-e az elkülönítésre, karanténra vonatkozó előírásokat a különböző helyszíneken az érintettek, de kereskedelmi egységeket is felkerestek, a polgárok körében pedig az egészségvédelmi szabályok és a kötelező távolság betartását követték.