Nyitva lesznek a temetők

2020. október 27., kedd, Közélet

Nem zárják le a temetőket a következő napokban, de a temetőlátogatás is a járványügyi szabályokhoz kötött, azaz maszkot kell viselni az orr és a száj eltakarására, és távolságot kell tartani egymás között – tudatja a sepsiszentgyörgyi városháza.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A közlemény arra kéri a lakosságot, hogy lehetőleg ne mindenki vasárnap menjen ki szerettei sírjához világítani – aki teheti, pénteken vagy szombaton rója le kegyeletét. A torlódás elkerülése végett péntektől vasárnapig egyirányúsítják a közös temetőhöz és a vártemplomi temető felső bejáratához vezető Vár utcát, az előző évekhez hasonlóan e három nap alatt a Kálvin térről gépjárművel csak felhajtani lehet majd, távozni pedig a Vojkán utcán. A Vár és a Vojkán utcán a parkolást sem ajánlják, e célra az egykori lőtéren kerítettek el egy részt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-27: Belföld - :

Újabb negatív rekord: száznál több halott egy nap alatt

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint a hétfő délelőtt – ma délelőtti időszakban közel 29 ezer tesztet végeztek el országszerte, ezekből 4724 pozitív lett.
2020-10-27: Közélet - :

Nem viselt maszkot, meglökte a rendőrt

Hatóság elleni erőszak gyanújával indult kivizsgálás egy férfi ellen, aki meglökött egy rendőrt, miután az megszólította, mert nem viselt maszkot.