A gyenge pont

2020. október 29., csütörtök, Család

A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja – véli Alexandru Rafila professzor, aki szerint nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a vírus terjedésével kapcsolatos információkra.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

„Gondoljanak csak bele, hogy ugyanaz a típusú üzenet jutott el hozzánk júniusban, amikor még ellenőrzés alatt volt a helyzet, mint most, amikor már nincs kontrol alatt. Információ szempontjából változott valami? Mindennap érkezik egy tájékoztatás az új esetekről, az elhalálozások és az intenzív ellátásra szorulók számáról. Nagyjából ennyi” – fogalmazott.

„Vegyük például Brassó megyét. A számokon túlmenően vannak egyéb információ­ink? Hogy hol vannak problémák? Hogy miként terjed a vírus? Hogy mit kellene szem előtt tartania a lakosságnak a megfertőződés elkerülése érdekében? Sajnos, ilyen tájékoztatást nem kapunk” – tette hozzá.

A parlamenti választásokon a Szociáldemokrata Párt listáján képviselői helyre pályázó szakember szerint néhány száraz adattal és a maszkviseléssel kapcsolatos, folyamatosan ismételt információkkal nem lehet meg­győzni az embereket arról, hogy az ország képes kezelni a járványt. A lakosságnak szánt üzeneteknek szakmaiságról kell árulkodniuk, ugyanakkor folyamatosan az adott járványhelyzethez kell igazítani ezeket. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4483
szavazógép
2020-10-29: Család - :

A kegyeleti kultúra megismertetése

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Szülők Háza Alapítvány együttműködési megállapodást kötött kedden, melynek alapján az NÖRI segíti a nemzeti emlékezet kultúrájának, ezen belül a kegyeleti kultúrának, a magyar művelődés-, művészet- és kultúrtörténetnek a megismerését az alapítvány által támogatott, pszichoszociálisan hátrányos helyzetű családok, fiatalok és az állami gondoskodásban élő gyerekek számára – közölte az NÖRI az MTI-vel.
2020-10-29: Közélet - :

Gondolatok a reformáció ünnepére (Református hírnök)

Istenünk, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!
(Zsoltárok 80, 4)