Református hírnökTemplom és iskola

2020. október 29., csütörtök, Közélet

Reményik Sándor Templom és iskola című versében úgy fogalmaz: „ne hagyjátok a templomot, a templomot s az iskolát”. Úgy gondolom, hogy mindez egy rendkívül fontos és egyben megszívlelendő felhívás nem csupán a lelkipásztornak, hanem bármely közösségnek. Illyefalván mindezt nem csupán meghallottuk, hanem igyekeztünk is mindennek eleget tenni.

Kis közösségünkben, kellő alázattal és szerénységgel fogalmazva próbálkozunk az életet, a közösségi aktivitást fellendíteni. A világjárvány persze a közösségépítés ellen harcol, de a lehetőségeinkhez mérten próbálkozunk, a tenni akarás vágya megvan bennünk.

Két héttel ezelőtt sikerült felvennem a kapcsolatot a helyi László Lukács Általános Iskolával, hisz kötelességemnek éreztem, hogy az egyházközség, illetve az oktatási intézmény között kapcsolat legyen. Az akkor tett látogatás folyamán, látva az ott tanuló gyermekek örömét, lelkesedését és érdeklődését, jött az együttműködés ötlete. S máris kínálkozott a lehetőség, hogy a következő héten, október 23-a alkalmából szervezzünk valamit, ami által színt viszünk a szürke hétköznapokba.

Ami a felkészülést illeti, elég rövid idő állt a rendelkezésünkre, de igyekeztünk a lehető legjobbat kihozni magunkból. Énektanulás, versek begyakorlása volt a feladat, míg végül összeállt minden: egy rövid kis műsor az Illyefalvi Református Egyházközség, valamint a helyi László Lukács Általános Iskola szervezésében. Közös munkánkat pedig Fodor Imre községi polgármester is felkarolta. Hőseinkre emlékezni mindig felemelő érzés, és ebben nevelni fiataljainkat kötelességünk. Egy alkalom, amely erősíti identitástudatunkat, közösségünket. A szervezésért, közreműködésért ezúton is köszönet Jánó Enikő iskola-igazgatónak, Fodor Imre polgármesternek és persze lelkes gyermekeinknek.

Visszatekintve pedig öröm van mindnyájunk szívében. Bátran mondhatom, hogy valóban sikerült színt vinnünk a szürke hétköznapokba. Kis műsorunk megerősített abban, hogy a jövőben is érdemes hasonlóképpen együttműködnie eme két intézménynek. Erre bátorítunk mindenkit, foglalkozzunk fiataljainkkal, hisz bennük van a jövő.

Lajos József

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-29: Közélet - :

Gondolatok a reformáció ünnepére (Református hírnök)

Istenünk, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!
(Zsoltárok 80, 4)
2020-10-29: Közélet - :

Bemutatkozik a Szemerjai Református Egyházközség új segédlelkésze (Református hírnök)

Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és szolgává teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre.
(1 Korinthus 9, 26–27)