Beiktathatják polgármesternek

2020. október 29., csütörtök, Belföld

Jogerősen érvényessé nyilvánította a törvényszék Dominic Fritz, Temesvár megválasztott polgármestere mandátumát, az új elöljárót pénteken iktatják hivatalába – ezt maga Dominic Fritz közölte Facebook-oldalán.

„A Temes megyei törvényszék elutasította a polgármesteri mandátumom érvényesítésére vonatkozó döntés ellen benyújtott három keresetet, amelyet arra alapoztak, hogy összeférhetetlenség lenne európai állampolgárságom és polgármester-jelöltségre való jogom között. A bírák igazolták, hogy mandátumom, jelölésem és a temesváriak szavazata törvényes. Ugyanakkor az alkotmányossági kifogás emelésére vonatkozó kérést is elutasították” – olvasható Dominic Fritz bejegyzésében. Úgy vélekedett: a bírák döntése nemcsak a saját személyes győzelme, hanem „a temesváriaké, akik egy európai állampolgárra adták szavazatukat”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1486
szavazógép
2020-10-29: Belföld - :

Kevesebb a felfüggesztett cég

Az Országos Cégbíróság adatai szerint az idei év első kilenc hónapjában 8091 cég függesztette fel tevékenységét Romániában, ami 25,44 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához mérten.
2020-10-29: Belföld - :

Jó helyre menjen a támogatás

Feltérképezi a hátrányos helyzetű romániai iskolákat a tanügyminisztérium.