KoronavírusTizenegy háromszéki áldozat egy hét alatt

2020. október 29., csütörtök, Közélet

Az intenzív osztályon hat koronavírussal fertőzött pácienst kezelnek, a fertőzőosztályon negyvenhét pozitív teszteredményű beteget ápolnak, a sebészeten kilencet. Az elmúlt hét nap alatt tizennégy olyan halálesetet jegyeztek, ami összefüggésbe hozható az új típusú koronavírus-fertőzéssel, az áldozatok közül tizenegyen Kovászna megyeiek – derül ki a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tegnapi közleményéből.

  • Ferencz Csaba felvétele
    Ferencz Csaba felvétele

Az intézmény vezetősége arról tájékoztat, hogy a fertőzőosztályon kezelt betegek állapota súlyos vagy nagyon súlyos, nincs közöttük kiskorú és tünetmentes sem. A COVID-sebészeten öt ortopédiai, három sebészeti és egy szülészet-nőgyógyászati esetet látnak el, az intenzív terápián hat fertőzött kritikus állapotban van, ketten lélegeztetőgépre szorulnak. Október 22–28. között hatvan olyan páciens hagyta el a kórházat, akit COVID-19 diagnózissal kezeltek, ebben az időszakban tizennégy haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírus-fertőzéssel.

Az elhunytak életkora 49 és 99 év között volt, mindenki társbetegséggel is rendelkezett, a tizenegy Kovászna megyei áldozat mellett egy Brassó megyei és két Hargita megyei beteg hunyt el – közölte a kórház.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1867
szavazógép
2020-10-29: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Kilábalási tervekre lenne szükség

Háromszorosa is lehet az idei költségvetési hiány a tavalyinak, hiszen szeptember végén már két és félszer nagyobb volt, mint 2019-ben, és a kiadások csak növekedni fognak a következő időszakban.
2020-10-29: Közélet - :

Kérvényezhető a fűtéspótlék

Legtöbb öt hónapra igényelhető ebben az évben is a fűtéstámogatás, a kéréseket a közösségfejlesztési igazgatóság Erege utcai irodájában nyújthatják be a sepsiszentgyörgyiek.