Kérvényezhető a fűtéspótlék

2020. október 29., csütörtök, Közélet

Legtöbb öt hónapra igényelhető ebben az évben is a fűtéstámogatás, a kéréseket a közösségfejlesztési igazgatóság Erege utcai irodájában nyújthatják be a sepsiszentgyörgyiek.

A városháza tájékoztatása szerint a lehetőséggel az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek, családok élhetnek, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a 750 lejt és gázzal, fával, esetleg villannyal fűtenek. A pótlékot novembertől március végéig folyósítják a jogosultaknak, s aki már novemberre szeretné megkapni az összeget, annak legkésőbb november 20-ig le kell adnia a szükséges iratcsomót. Mindazok, akik ennél később jelzik igényüket, a decembertől márciusig tartó időszakra kaphatják meg a támogatást.

Az érdeklődőket a szociális igazgatóság székhelyén naponta 9 és 13 óra között fogadják az önkormányzat munkatársai, további tudnivalókkal 0267 312 111-es telefonszámon szolgálnak. Sepsiszentgyörgyön az előző évben 408 személy igényelt fűtéspótlékot. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1918
szavazógép
2020-10-29: Közélet - Fekete Réka:

Tizenegy háromszéki áldozat egy hét alatt (Koronavírus)

Az intenzív osztályon hat koronavírussal fertőzött pácienst kezelnek, a fertőzőosztályon negyvenhét pozitív teszteredményű beteget ápolnak, a sebészeten kilencet. Az elmúlt hét nap alatt tizennégy olyan halálesetet jegyeztek, ami összefüggésbe hozható az új típusú koronavírus-fertőzéssel, az áldozatok közül tizenegyen Kovászna megyeiek – derül ki a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tegnapi közleményéből.
2020-10-29: Közélet - :

Egy járvány /h/arcképei (Háromszéki díjazottak)

Sepsiszentgyörgyi nyertesei vannak a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által meghirdetett Memento COVID-19 című fotópályázatnak.