Háromszéki díjazottakEgy járvány /h/arcképei

2020. október 29., csütörtök, Közélet

Sepsiszentgyörgyi nyertesei vannak a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által meghirdetett Memento COVID-19 című fotópályázatnak.

  • Huszár Szilamér díjazott fotója: Átadás
    Huszár Szilamér díjazott fotója: Átadás

Amint a címből is kisejlik, a kiírásra a koronavírus-járvány megjelenésével, a leküzdése érdekében folyó küzdelemmel, a járványhelyzet hőseivel kapcsolatos, az átélt időszak drámai pillanatait és hétköznapjait megörökítő képeket vártak. Az első díjat Sánta István Csaba sepsiszentgyörgyi származású fotóművész kapta, a másodikat Huszár Szilamér, a harmadikat a nagyváradi Alexandru Nițescu, dicséretben részesült Albert Levente, a Háromszék fotóriportere és a kolozsvári Csibi László filmes.

Ugyanakkor, szintén a járványhelyzettel kapcsolatos riportpályázatot is hirdetett a MÚRE. Díjazták a Marosvásárhelyen élő Demény Péter írót, publicistát, valamint rádiós riportjáért az aradi Pataky Lehel Zsoltot. Dicséretben részesült Hecser László, a Háromszék munkatársa és a marosvásárhelyi Súgó Erzsébet. Különdíjat kapott Simon Judit Vesztegzár-napló című sorozatáért. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2304
szavazógép
2020-10-29: Közélet - :

Kérvényezhető a fűtéspótlék

Legtöbb öt hónapra igényelhető ebben az évben is a fűtéstámogatás, a kéréseket a közösségfejlesztési igazgatóság Erege utcai irodájában nyújthatják be a sepsiszentgyörgyiek.
2020-10-29: Közélet - :

Baleset a körforgalomban

Megsérült egy 82 éves férfi kedden Kézdivásárhelyen, aki a rendőrségi tájékoztató szerint jelzés nélkül és figyelmetlenül váltott sávot a város egyik körforgalmában, ahová motorbiciklijén hajtott be.