Épül a ravatalozó Orbaiteleken

2020. október 30., péntek, Közélet

Jó ütemben halad az orbaiteleki ravatalozóház építése. Az építmény már tető alatt, a munkálatok közel hetven százalékát elvégezték. Ha minden terv szerint működik, tavasszal sor kerülhet az átadásra – tudtuk meg Tánczos Szabolcs barátosi polgármestertől.

  • Tavaszra tervezik az orbaiteleki ravatalozó átadását
    Tavaszra tervezik az orbaiteleki ravatalozó átadását

A községközpontban már korábban megépült a ravatalozó, Pákéban idén adták át. Most Orbaitelekre került a sor – a falubeli tanácstagok tolmácsolták a polgármesternek: a helybéliek nagy igénye, hogy felépüljön a ravatalozóház. Érthető volt a kérés, a korszerű ravatalozó ma már nem hiányozhat egy településről sem, fontos, hogy illő körülmények között lehessen megadni a végtisztességet az eltávozottaknak. Találtak rá pénzforrást, az építkezés költségét, ami hozzávetőlegesen százezer euróra rúg, a községháza saját bevételéből biztosították – számolt be Tánczos Szabolcs. A ravatalozó az orbaiteleki református egyház telkére, a temetőben épül. Az egyházközség presbitériuma egyhangúlag értett egyet azzal, hogy 49 évre bérbe adják a területet a polgármesteri hivatalnak. A létesítmény kezelését az egyházra fogják bízni – húzta alá a polgármester. A ravatalozó minden előírásnak eleget tesz majd, a hűtőkamra mellett mosdót is magában foglal, a fogyatékkal élők bejárását is könnyítik. Az ingatlant már rácsatolták a falu ivóvíz- és szennyvízcsatorna-hálózatára is. Tánczos Szabolcs azt is elmondta, második mandátumát kezdi, a folyamatban lévő munkákat továbbviszik. Ugyanúgy megy az élet tovább, mint a választások előtt két nappal, nem tartottak szünetet a választások idején sem – értékelte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2154
szavazógép
2020-10-30: Közélet - Nagy D. István:

Készülnek a télre

Két kérdésben kellett döntést hoznia tegnap Kovászna Megye Tanácsának a testület első, a helyhatósági választások után kialakult új felállásban tartott soros ülésén. Elsőként jóváhagyták a megyei besorolású utak téli karbantartásának közvetlen odaítélését az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Kovászna Megyei Út és Híd Rt.-nek, továbbá rábólintottak, hogy Kovács Ödön megyemenedzser képviselje a testületet a Közüzemek Rt. közgyűlésében a vállalat sepsiszentgyörgyi székhelyének eladása ügyében.
2020-10-30: Közélet - :

Táblagép-támogatás nagycsaládosoknak

Gyorsan szeretné bővíteni a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket Antal Árpád polgármester: mivel az online oktatás nagyon sok gondot okoz a három-öt gyermekes családoknak, amelyek többségében aligha van elegendő számítógép ahhoz, hogy senki ne maradjon le az órákról, az önkormányzat családonként 1500 lejes támogatást készül nyújtani a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek.