Táblagép-támogatás nagycsaládosoknak

2020. október 30., péntek, Közélet

Gyorsan szeretné bővíteni a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket Antal Árpád polgármester: mivel az online oktatás nagyon sok gondot okoz a három-öt gyermekes családoknak, amelyek többségében aligha van elegendő számítógép ahhoz, hogy senki ne maradjon le az órákról, az önkormányzat családonként 1500 lejes támogatást készül nyújtani a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek.

Az elképzelést az érvényes jogszabályok értelmében tíz napig közvitára bocsátják, utána pedig rögtön döntenek is róla, így két hét múlva már indulhat a program – közölte az elöljáró. Hasonló, de a pedagógusoknak szánt eszközbeszerzési támogatásra egyébként már a tanévkezdés előtt elkülönítettek kétmillió lejt, ám ez a keret nem merült ki, a várt 800 tanárból 500-an éltek a lehetőséggel. A polgármester ezúttal nem mondott összeget, de leszögezte: ahányan kérik, annyian kapják meg a tanuláshoz szükséges segítséget. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2020-10-30: Közélet - Bokor Gábor:

Épül a ravatalozó Orbaiteleken

Jó ütemben halad az orbaiteleki ravatalozóház építése. Az építmény már tető alatt, a munkálatok közel hetven százalékát elvégezték. Ha minden terv szerint működik, tavasszal sor kerülhet az átadásra – tudtuk meg Tánczos Szabolcs barátosi polgármestertől.
2020-10-30: Közélet - :

Távoktatás a kovásznai líceum egyik osztályában

Terjed a koronavírus az orbaiszéki tanintézményekben is, a megyei vészhelyzeti bizottság szerdán tartott rendkívüli ülést emiatt.