Megújul a gelencei művelődési otthon

2020. október 30., péntek, Közélet

A megkezdett beruházások folytatását tartja egyik prioritásának Ilyés Botond János, Gelence nemrég hivatalba lépett új polgármestere, vagyis a művelődési otthon korszerűsítésének befejezését, az utak felújítását és a csatornarendszer véglegesítését.

  • Iochom István felvétele
    Iochom István felvétele

Egy régebbi pályázatnak köszönhetően idén megkezdték a munkálatokat a Bodor György Művelődési Otthonnál, ahol korábban az emeleti részen a községi könyvtár is helyet kapott. Az épület a beavatkozás során kívül-belül megújul, kibővül. A meglévő épület két oldalán egy-egy új szárny készült el, ezekben korszerű mosdókat és konyhát alakítanak ki. Kicserélik a villanyhálózatot, a padlót, az ajtó- és ablakrendszert, az emeleti részen, a könyvtár helyén konferenciaterem lesz, megújul a színpad, amely mellett női és férfi mosdót, illetve öltözőt alakítanak ki. A községi könyvtár az épület földszintjén kap majd helyet. A nagyszabású munkálat mintegy félmillió euróba kerül. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2156
szavazógép
2020-10-30: Közélet - :

Távoktatás a kovásznai líceum egyik osztályában

Terjed a koronavírus az orbaiszéki tanintézményekben is, a megyei vészhelyzeti bizottság szerdán tartott rendkívüli ülést emiatt.
2020-10-30: Belföld - :

Börtönbe vonult a képviselőház volt elnöke

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt Bogdan Olteanut, a képviselőház volt elnökét, aki házelnöki tisztségét követően a Román Nemzeti Bank kormányzóhelyettese volt.