Száznál több új eset Háromszéken

2020. november 1., vasárnap, Belföld

A szombat délelőtt – vasárnap délelőtti iőszakban végzett 21 423 teszt közel egynegyede pozitív eredményt hozott, így az elmúlt huszonnégy órában 5324 új koronavírusos esettel szaporodott a fertőzöttek száma.

Közülük 112-en háromszékiek – ez az első alkalom, hogy Kovászna megyéből egy nap alatt száznál több új fertőzést jelentettek, és ezzel Háromszék fertőzöttségi mutatója 2,63-ra emelkedett.

Másodszori pozitív tesztje országszerte 971 páciensnek lett, közülük öten háromszékiek. Az elmúlt huszonnégy órában 99 újabb halálesetet okozott a Covid 19, Háromszéken elhunyt begeg(ek)ről is tájékoztat a stratégiai kommunikációs törzs. A kórházi kezelésre szorulók száma folyamatosan emelkedik, most már 11 489 beteget ápolnak szakintézményben, a súlyos esetek száma a tegnapi legnagyobb esetszámról, 923-ról visszaesett 910-re.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2072
szavazógép
2020-10-31: Belföld - :

Kevesebb az új eset, sokkal több a másodszori pozitív teszt

A pénteki napon végzett, hétköznapi átlagnak megfelelő tesztszám mellett az előző naphoz képest közel nyolcszázzal kevesebb új esetről tájékoztatott a stratégiai kommunikációs törzs (SKT) szombati jelentésében: a 36 181 tesztből 5753 lett pozitív, míg egy nappal korábban a 36 335 tesztből 6546.
2020-11-01: Sport - Miska Brigitta:

Először kapott ki idegenben a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A Sepsi OSK először szenvedett vereséget idegenben a 2020–2021. évi román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 9. fordulóban megszakadt a háromszéki csapat győzelmi sorozata, ugyanis 2–0 arányban kikapott az Academica Clinceni vendégeként. A sepsiszentgyörgyi együttes több mint két hónap, három döntetlen és négy siker után maradt alul az első osztályban.