A rendszeres testmozgás fontosságára hívták fel a figyelmet

2020. november 3., kedd, Közélet

A Com’ON Sepsiszentgyörgy kezdeményezés részeként több rendezvényt szerveztek az elmúlt időszakban. A háromszéki fiatalok által kitalált és megvalósított ötletek kisebb közönségeknek kínáltak kulturális, környezetvédelmi, gondolkodásfejlesztő, egészségmegőrző, családi és más jellegű kikapcsolódási lehetőségeket. A mozgást népszerűsítő Com’ON and run Sepsi második kiadása kezdőknek biztosított futóedzéseket a stadionban és az Erzsébet parkban.

  • Az eső sem tántorította el a futókat.  Fotó: Facebook / Com’ON Sepsi
    Az eső sem tántorította el a futókat. Fotó: Facebook / Com’ON Sepsi

A Com’ON and run Sepsi ötletgazdái úgy látják, hogy a sepsiszentgyörgyi lakosság körében egyre nagyobb az igény az egészséges életmódra, az egészségtudatos életre. A szervezők a kezdeményezéssel szerettek volna eleget tenni az emberek kívánságának, így a stadionban és az Erzsébet parkban irányított körülmények között mintegy 40 személy vághatott bele az öthetes programba. A „kanapétól 5 kilométerig” felhívás során a vállalkozó kedvűek elsajátíthatták a helyes futótechnikát és bemelegítést, valamint fejleszthették teherbírásukat, erősítő edzéstervet tanulhattak a jobb stabilitás és a sérülések megelőzése céljából.

A szervezők úgy látják, az egészséges életmód, a testi-lelki egyensúly fenntartásában nélkülözhetetlen szerepe van a rendszeres testmozgásnak, és ennek egyik legegyszerűbb módja a futás. Úgy vélik, a második alkalommal megszervezett kezdeményezés egyre több embert ösztönöz arra, hogy figyeljen önmagára, az egészségére. Magyarosi Orsolya szervező szerint életkortól függetlenül bátorították az embereket mozgásra, megértetve velük, hogy bárki képes otthagyni a kényelmes kanapét azért, hogy egészsége megőrzése érdekében cselekedjen.

„Öt héten keresztül kedd és csütörtök reggel 6-kor a sepsiszentgyörgyi stadionban bemelegítést és nyújtógyakorlatokat tartottunk, majd következett a futás, amelyet mindenki a saját tempójában teljesített. Szombatonként reggel 8-kor a parkban futottunk, valamint technikai felkészítőket is vezényeltünk. Akik esetleg hét közben nem lehettek jelen, azok egyedül teljesítették az aznapra kiírt edzéstervet. A résztvevők kitartására nem lehet panaszunk, hiszen ha az egészségük engedte, részt vettek az edzéseken” – mondta lapunknak Magyarosi Orsolya.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 763
szavazógép
2020-11-03: A múlt hét - Kuti János:

Hibások kerestetnek

Öt éve keresik, hogy kik voltak a hibásak a Colectiv tűzeset miatt, aminek következtében 64-en hunytak el. A jelszó akkoriban az volt, hogy a törvények be nem tartása, a korrupció miatt történt a tragédia.
2020-11-03: Közélet - Iochom István:

Vakációs gyermekprogram Kézdivásárhelyen

Újabb nappali tábort szervezett Kézdivásárhelyen október 28–30. között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a városháza sportirodájával. A táborba tizennyolc 7–10 éves helybéli iskolás gyermek kapcsolódott be, akik különböző tevékenységeken vehettek részt a Kicsid Gábor Sportcsarnokban és környékén.