Vakációs gyermekprogram Kézdivásárhelyen

2020. november 3., kedd, Közélet

Újabb nappali tábort szervezett Kézdivásárhelyen október 28–30. között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a városháza sportirodájával. A táborba tizennyolc 7–10 éves helybéli iskolás gyermek kapcsolódott be, akik különböző tevékenységeken vehettek részt a Kicsid Gábor Sportcsarnokban és környékén.

  • Fotó: Zöld Nap Egyesület
    Fotó: Zöld Nap Egyesület

A tábor egyik célja, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető gyerekeket megtalálják a szervezők, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, programjaik rendszeres résztvevőivé váljanak.

A gyermekeknek játékos tevékenységeket szerveztek, melyek révén felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. Izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt, de a kézműves-tevékenység, az origami sem hiányzott a programból. A naponta 9 és 16 óra között zajló táborban volt még labdajáték, teremfoci, magyar és török tánc, tanulás, meseolvasás, énektanulás, Lénárt Paula válogatott kosaras segítségével a kosárlabda fortélyaiba, Straua Medárddal, a Salvatore Egyesület önkéntesével pedig az elsősegélynyújtás alapjaiba nyerhettek betekintést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2157
szavazógép
2020-11-03: Közélet - Miska Brigitta:

A rendszeres testmozgás fontosságára hívták fel a figyelmet

A Com’ON Sepsiszentgyörgy kezdeményezés részeként több rendezvényt szerveztek az elmúlt időszakban. A háromszéki fiatalok által kitalált és megvalósított ötletek kisebb közönségeknek kínáltak kulturális, környezetvédelmi, gondolkodásfejlesztő, egészségmegőrző, családi és más jellegű kikapcsolódási lehetőségeket. A mozgást népszerűsítő Com’ON and run Sepsi második kiadása kezdőknek biztosított futóedzéseket a stadionban és az Erzsébet parkban.
2020-11-03: Közélet - :

Fogdában a csaló kerítők

A sepsiszentgyörgyi ügyészség keresetének helyt adva a bíróság elrendelte két sepsiszentgyörgyi férfi, N. József (47) és B. Zsolt (25) harmincnapos előzetes letartóztatását csalásért, törvénytelen fogvatartásért, lopásért és csalárd pénzügyi műveletekért.