Fogdában a csaló kerítők

2020. november 3., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi ügyészség keresetének helyt adva a bíróság elrendelte két sepsiszentgyörgyi férfi, N. József (47) és B. Zsolt (25) harmincnapos előzetes letartóztatását csalásért, törvénytelen fogvatartásért, lopásért és csalárd pénzügyi műveletekért.

A férfiakat pénteken vette őrizetbe a rendőrség, miután egy osztrák állampolgár bankkártyájával 1800 lejt vettek fel egy automatából. Másnap a Sepsiszentgyörgyi Bíróság elé állították őket, a vizsgálati fogságot szombat este fél kilenc után hirdették ki. A nyomozati anyag szerint a két gyanúsított idén szeptemberben hamis házassági ígérettel Sepsiszentgyörgyre szállította a 46 éves osztrák állampolgárt. A grazi férfinek azt ígérték, hogy az idősebb elkövető lánya, a fiatalabb testvére hozzámegy feleségül, amiért 7000 euró kerítési díjat számoltak fel, s részletekben meg is kapták. A férfit október folyamán fenyegetések mellett fogva tartották, csak őrizet mellett engedték mozogni, javait – két tévékészüléket, egy laptopot és egy mobiltelefont – elvették és eladták, illetve elzálogosították. A kár összértéke 8600 euró. Az ügyészség folytatja a kivizsgálást. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2154
szavazógép
2020-11-03: Közélet - Iochom István:

Vakációs gyermekprogram Kézdivásárhelyen

Újabb nappali tábort szervezett Kézdivásárhelyen október 28–30. között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a városháza sportirodájával. A táborba tizennyolc 7–10 éves helybéli iskolás gyermek kapcsolódott be, akik különböző tevékenységeken vehettek részt a Kicsid Gábor Sportcsarnokban és környékén.
2020-11-03: Közélet - :

Hétvégi ellenőrzések

Nagyszabású ellenőrzéseket végzett a Kovászna megyei rendőrség esetenként a helyi rendőrség támogatásával az elmúlt hétvégén a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések betartatása kapcsán.