Munkanélküliség

2020. november 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Romániában 5,2 százalék volt szeptemberben a munkanélküliségi mutató, 0,1 százalékponttal alacsonyabb az előző havinál – közölte az Országos Statisztikai Intézet.

A 15–74 év közti korosztályban az állást keresők száma 471 ezerre mérséklődött az augusztusban jegyzett 479 ezerről. A statisztikai intézet a csökkenést azzal magyarázza, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági leállás után egyre több vállalat kezdte újra tevékenységét, így a dolgozók is visszatértek munkahelyükre. Ennek ellenére a munkanélküliek száma meghaladja a tavaly szeptemberben jegyzett 368 ezres adatot. A férfiaknál 1,1 százalékponttal magasabb az állástalanok aránya, mint a nőknél, így a férfiaknál 5,7 százalék a munkanélküliségi ráta, a nőknél 4,6 százalék. A 25 és 74 köztiek körében a munkanélküliségi mutató 4,1 százalék, ők az állástalanok csaknem 72 százalékát tették ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2020-11-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Nőtt a devizatartalék

Románia devizatartaléka októberben 1,2 milliárd euróval, 33,795 milliárd euróra nőtt – közölte a Román Nemzeti Bank.
2020-11-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Laptoprekord

A hordozható számítógépek iránti hazai keresletnövekedést jelzi, hogy az év első hét hónapjában 38 százalékkal növekedett a termék importjának volumene az egy évvel korábbi szinthez képest.