Nőtt a devizatartalék

2020. november 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Románia devizatartaléka októberben 1,2 milliárd euróval, 33,795 milliárd euróra nőtt – közölte a Román Nemzeti Bank.

  • Fotó: CECCAR Business Magazin
    Fotó: CECCAR Business Magazin

A 3,7 százalékos növekedést részben a múlt heti 1,647 milliárd eurós kötvénykibocsátás tette lehetővé, amelyet a pénzügyminisztérium a belföldi pénzpiacon értékesített. Dan Suciu, a nemzeti bank szóvivője szerint a kötvénykibocsátás is igazolta, hogy az állam képes finanszírozni a működését, talál a piacon elég forrást működési költségeinek fedezésére. A szóvivő szerint a jegybank tudatosan törekedett arra, hogy az idei válságos évben változatlan szinten tartsa az állami devizatartalékot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2020-11-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Mennyi villanyáramot termelünk? (Energiaipar)

A villanyáramot előállító romániai erőművek beépített összkapacitása 20 579 megawattot (MW) tett ki október utolsó napján – közölte az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE). Az Agerpres által idézett jelentés azért keltette fel az érdeklődést, mert a hatóságnál átfogó vizsgálat zajlik annak megállapítására, hogy a létező erőművek mennyi energiát képesek ténylegesen is előállítani.
2020-11-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Munkanélküliség

Romániában 5,2 százalék volt szeptemberben a munkanélküliségi mutató, 0,1 százalékponttal alacsonyabb az előző havinál – közölte az Országos Statisztikai Intézet.