Jövőben megújul a Gyár utca

2020. november 4., szerda, Közélet

Négy hét sem telt el azóta, hogy a sepsiszentgyörgyi Gyár utca egyik házának lakója szóvá tette: két-három éve minden eső után a szemöldökfáig ázik a fal, mert az elhaladó autók egy pocsolyából felhányják a vizet.

Erről akkor Ahol egy pocsolya megoldhatatlan gond címmel írtunk, most pedig ugyanezzel a panasszal keresték meg lapunkat az érintettek, akik szerint senki arrafelé sem nézett. Rákérdeztünk Tóth-Birtan Csaba alpolgármesternél: tudnak a helyzetről, van is tervük a kár kisebbítésére, de a helyszíni adottságok nem éppen kedvezőek. Nagyon keskeny a járda, így a legsimább úttestről is felcsap a víz egy nagyobb eső után, ezen a foltozás sem segít – vélekedett. Az önkormányzat jövő évre tervezte be a Gyár utca korszerűsítését, amelyben egy jobb esővíz-elvezető rendszer is benne van, emellett pedig a biciklisávot is az utca jobb oldalán alakítják ki, így a gépkocsi-forgalom annyival eltávolodik a házaktól, ennél többet azonban nem tudnak tenni – közölte az alpolgármester, aki szerint a lakók azzal védhetik jobban a házuk külső falát a beázástól, ha valamilyen vízhatlan anyaggal, például kővel burkolják. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2020-11-04: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Önállósodó hajléktalanok

Önállósodó, egykori látogatói számára szervezett gyűjtést a napokban a sepsiszentgyörgyi éjjeli menedékhelyet működtető Máltai Szeretetszolgálat. Három hajléktalanjuk életében új fejezet kezdődött, új otthonba költözhettek nemrég, a mindennapokban szükséges, ám hiányzó használati tárgyakat felajánlásokból próbálják számukra biztosítani.
2020-11-04: Közélet - :

Elmarad a vásár

A járványhelyzet miatt, hatósági engedélyek hiányában elmarad Sepsiszentgyörgyön a minden hónap első hetében szervezett termelői és őszi vásár – tájékoztatott a köztisztasági vállalat.