Maradnak a korlátozások

2020. november 4., szerda, Közélet

November 3-tól újabb 14 napra meghosszabbította a megyei vészhelyzeti bizottság a távoktatásra vonatkozó határozatát Sepsiszentgyörgy, illetve további hét háromszéki település esetében. A testület hétfői rendkívüli ülésén ismét megvitatták a járványhelyzetet, az emelkedő esetszámok miatt azonban továbbra is érvényben maradnak a korábban elrendelt szigorítások.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A kormánybiztosi hivatal honlapján megjelent határozatok szerint a megyeszékhely mellett Bélafalván, Barátoson, Kökösben, Dobollón, Dobollópatakon, Kézdimartonoson és Sepsiszentkirályban továbbra is kötelező az orrot és szájat fedő maszk viselete 5 éven felüliek számára nyílt és zárt közterületen egyaránt.

Az iskolák és óvodák növendékei távoktatásban folytatják tanulmányaikat, és a továbbiakban sem lehet esküvőket, keresztelőket és más családi ünnepségeket tartani. Nem működhetnek a mozik, színházak, zárva maradnak a vendéglők belső terei, az elkészített ételek, italok kiszállítással vagy elvitellel értékesíthetők, esetleg a teraszokon fogyaszthatók, szigorú előírásokhoz igazodva. Szabadtéri sporttevékenységeken korlátozott a részvétel (legtöbb tíz, nem egy családba tartozó személy), és az utcán sem lehet hat főnél nagyobb csoportban tartózkodni. A misék, istentiszteletek a járvány megfékezését célzó előírások betartása mellett megtarthatók, egyházi eseményeken azonban csak a településen élők részvétele engedélyezett. Akárcsak korábban, a bizottság továbbra is szorgalmazza, hogy amennyiben lehetőség van rá, a vállalkozások, közintézmények térjenek át a távmunkára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2464
szavazógép
2020-11-04: Közélet - :

Elmarad a vásár

A járványhelyzet miatt, hatósági engedélyek hiányában elmarad Sepsiszentgyörgyön a minden hónap első hetében szervezett termelői és őszi vásár – tájékoztatott a köztisztasági vállalat.
2020-11-04: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Mennyit ér a megállapodás?

Pár héttel az után, hogy az RMDSZ és az EMSZ megegyezett arról, hogy közösen indulnak a december 6-án esedékes parlamenti választásokon, hétfőn megszületett az együttműködésről szóló írásos megállapodás is, melyet Kelemen Hunor és Mezei János látott el kézjegyével.